F@kk U balaaz! …szerinted?

Két hete blogolok, ami nagyon rövid idő, mégis több érdekes következtetést le tudtam már vonni. Többek közt pl. megállapíthattam a blogstatisztikákból, hogy én magam rendszeresen látogatom a blogomat! Heureka!:) Így egy év alatt – ha megérjük – a blogmegtekintések száma vélhetően ezres nagyságrendű lesz. Pedig még csak én kattintgattam… Aztán az is látható a statisztikákból, hogy van még néhány valaki aki rá-ránéz időnként a blogra. Olvasótábornak nevezni őket talán kicsit nagyképű lenne a meglehetősen alacsony egyedszám (ez de jó szó!) miatt, meg azért is, mert nem tudhatom, hogy valóban olvasnak is-e. Viszont született néhány hozzászólás is, amelyek nagyon fain kis tükröt tartanak persze elém. Itt is köszi értük. Segítenek rávilágítani, hogy: Ki is az a balaaz? Érdekes, mert épp most nézegettem, hogy a bemutatkozós oldal ebből a blogsablonból alapállapotban hiányzik. Meg amúgy is sokmindent meg lehetett tudni rólam eddig is a szabadszájúságom miatt – főként persze az AnimeAddicts.hu-n eltöltött 7 évem nyomán – plusz volt több helyen célzott bemutatkozó véleményem is. Szóval sokan – magamat is ideértve – sokfélét sejthetnek rólam. Amik közt bőven akadhat és akad is kevésbé hízelgő.

Lényeg a lényeg, hogy úgy tűnik a blogolásom ilyen rövid ideje alatt már eljutottam oda, hogy érdekel és hat is rám a “közönségem”. Kénytelen vagyok újra és újra szembesülni vele, hogy bőven vannak hibáim (amit persze általában tudok, de más az, ha így rámutatnak). De ha már ilyen párbeszédszerű alakult ki köztünk Kedves Látogatóim, akkor nosza mondjátok el, hogy Ti hogyan láttok engem! Szerintetek milyen ez a balaaz? A kezdő véleménykutató és-gyűjtő dobozkába lehet bőszen kattintgatni! Csak őszintén! Előre is köszi.

S, ha már úgyis interakcióban vagyunk lenne még itt egy pár dolog. Amik olyanokra vonatkoznak, mint pl. a nemrég általam nézett Fairy Tail, ami valószínűleg legjobb esetben is csak 5/10-el zárhatott volna nálam, de ahhoz is nagyon kapaszkodnia kellett volna (ill. ha nem dobom ilyen korán, akkor 3/10-re tippelném a végeredményt). Vagy pl. az olyan 30-50 éves darabokra, az itthon nem mindig ismert vagy általános érdektelenséggel kísért eszementségekre, szélsőségekre, családi mozikra stb. – melyeket nézek/olvasok mostanában (Tezukák, Nagai Go-k, ős-shoujo-k, ero-guro stb.) is:

17 gondolat “F@kk U balaaz! …szerinted?” bejegyzéshez

  1. Nem hiszem, hogy kéne reklám. Igazából egy “bujtatottat” elnyomtam AA-n, bár én inkább tájékoztatásnak nevezném. Akit érdeklek, az úgyis megtalál, ha akar.

    Ezt a bejegyzést sem azért írtam, hogy ríjak, mert kevés az olvasóm vagy a hozzászólóm. Csak egyszerűen ez foglalkoztatott, ez a téma pattogott kicsit az agytekervényeimben és papírra vetettem. Elég gyorsan rászoktam, hogy ha adódik valami akkor felskiccelek egy rövid piszkozatot, most is pihen néhány bejegyzés-ötletem még talonban. (Erről jut eszembe: tudod mi kéne nekem Ricz reklám helyett? Egy pár perces segítség, ha van rá időd. Bejöttél a csőbe, bocs.:) Az egyik ötletemhez regeltem Indavideóra és töltöttem is fel egyszerű XVID-et, amit akár kenyérpirítóval is le lehetne játszani, de a feltöltött videó visszajátszásnál nekem rettentően akad. Meg a két videóból az egyikre még 20 órával később is azt írja, hogy konvertálás alatt.:O De lehet, hogy az én konfigom a ludas, mert az olyan gyenge és régi, hogy az egész Inda akad rajta többé-kevésbé. A lényeg a lényeg: lenne pár perced rá, hogy belenézz a videóba, ha megdobnálak privátban a linkjével? MAL-on vagy fansub-oldaladon? Vagy van valami ötleted, hogy mi csesződhetett el? Megjegyzem ránéztem YouTube-ra is, de azt gyorsan hanyagoltam sajnos… Semmi gáz, ha nincs kedved, de ha mégis, akkor hálám üldözzön!)

    Kedvelés

    • Belesétáltam, mert kezdő “bloggerbetegség”, hogy erősen foglalkoztatja mennyien nézik, olvassák, kattintások… Azt hittem beleestél te is (igen, én is átestem ezen egykor). 😀 Szívesen segítek, s akármelyik oldalon kérdezhetsz, bár a MAL-on még mindig kicsit gyakrabban járok, mint magunknál (viszont ha üzenetem jön, azt jelzi a böngészőm).

      Abban van valami, hogy konfig miatt akad az Inda, bár ez az előző oldalverziójuk volt erősen jellemző. A videók esetében nekem a YouTube akad előszeretettel, szóval a dolog nem egyedi. Sokat számít a böngésző (én pl. Chrome alapú Comodo Dragont használok PC-n, és Chrome-t laptopon), illetve, hogy csinálsz-e mást is mellette, ez mennyire terheli meg a gépet. Pl. a YouTube nem szereti ha mellette weben mangát olvasok. Az Indánál, ha sokkal később is konvertálás alatt áll egy videó, ott 2 eshetőség van: vagy rossz a videó kódolása, vagy gikszer volt a feltöltése kor. Ilyenkor vagy újra kell kódolni a videót (pl. FormatFactory-ban MP4-re, hagyni mindent alapon) és úgy feltenni; vagy feltöltés közben állni hagyni azon a lapon, amíg meg nem jön a “megkaptuk” kiírás.
      A feltöltött videót megnézem, hogy nem-e nálam is bajos, bár alapvetően kétlem, mivel fejlesztettek egy kicsit a lejátszásmechanikán, de van még mit foltozni nekik.

      Kedvelés

      • Azt azért nem mondanám Ricz, hogy nincs bennem hiúság… Emberből vagyok én is vagy mifene.:) Igenis jólesik a figyelem. Persze.

        Ááá, jó, hogy mondod, valszeg az én kódolásom hibás eleve – csak a videólejátszó simán viszi. Egyébként megnéztem és tulajdonképp a célnak szerintem így is meg fog felelni – sőt. Úgyhogy egyelőre nem zaklatlak tovább, köszi! (Amúgy böngészőt is szoktam váltogatni, meg grafikus környezetet is linuxra – csak a szoftveroldalt is hajlamos vagyok hagyni erősen elöregedni.)

        Kedvelés

  2. Hogyne olvasnám. Bár tény, hogy van, amibe csak kutyafuttában, mert nem izgat a téma, de hát ki tudja mibe futok bele. Olyan vagy, mint egy régész. Találsz dolgokat, amik engem is érdekelhetnek. xD
    Szóval olvasom, még ha nem is írok ide. Idő és heveny kavintonhiány okán felróható becses személyemnek ez a hiba. De a kritikáidra akkor is vevő vagyok.

    Kedvelés

    • Khm. Ettől az other/más(ság) – ukés poénkodástól mindjárt semésre szélesedik a vállam, meg vagy húsz centit nyúlok reggelre – ‘oszt nem fogok kiférni az ajtón… 😀 Igaz én kezdtem, az én “hibám”. 🙂

      Egyébként tudjátok mi a vicc? Káromkodok egyet a cikk címében és máris abszolút nézettséget dönt a blog. Tanulságos…

      Kedvelés

  3. A második és harmadik poll még rendben, de az első WTF?

    Most nyilván nem akarok beleszólni a blogod vezetésébe, ne érts félre, de az első szavazás ötletét inkább a feltűnési viszketegségben szenvedő roriconfagtól tudtam volna elképzelni.

    Kedvelés

    • Nyilván én se akarok beleszólni a hozzászólásodba, úgyhogy abba szólsz bele, amibe akarsz – ne érts félre.:) Rori-ról nem egyezik a véleményünk, ezt tudjuk. Nekem az egyik nagy kedvencem, még, ha sokszor vele sem értek egyet. Azt, hogy szenved-e feltűnési viszketegségben: pont lesz@rom, már bocs. Melyik blogger az, aki nem szenved ilyenben? Miért ne lehetne nekem is ilyen oldalam (IS)? Miért ne próbálgathatnám, hogy mi ez a blogolósdi? Miért ne foglalkozhatnék saját magammal a saját, személyes web-naplómban?

      Kedvelés

      • Vannak olyan dolgok amik akkor is furcsának hathatnak ha az ember a saját oldalán követi el, függetlenül attól hogy a kérdéses szavazás/post/satöbbi minek is van szánva. Természetesen nem bűn az ha születnek az elkövető személyével foglalkozó irományok (szépen is nézne ki ha az lenne), de ahogy mindennek úgy ennek is megvannak a maga vonzatai bizonyos esetekben, és meg tudom érteni hogy az első szavazás miért kelthet furcsa benyomást valakiben, függetlenül attól hogy vagyok annyira jóindulatú, hogy ne rögtön az öncélú simogatást lássam a kérdéses szavazásban.

        Valahol pontosan olyan szituáció ez, amikor valaki teszem azt ír egy kritikát, és kiteszi a saját oldalára: úgy írja meg ahogy akarja hiszen a saját oldalára van kirakva (függetlenül attól hogy maga az iromány egyébként milyenre sikerült), de ez a szemszög olvasói szempontból abszolút nem funkcionál mentőövként, főleg akkor ha a kérdéses iromány olyan dolgokat, megvalósítást tartalmaz ami egyesekben nem feltétlenül kelt pozitív benyomást. Ez például jól látszik az olyan esetekben amikor valaki linkel egy rosszabbra sikerült kritikát, a “fogdmegek” pedig rögtön rávetik magukat: lehet hogy az illető pusztán a maga szórakoztatására dobta össze és rakta ki a saját, személyes oldalára az irományt, de ez nem akadályoz meg senkit abban hogy ne tegye hozzá a maga húsz, nem feltétlenül pozitív forintját. Azt is lehetne mondani hogy az ilyesmin addig nem kell csodálkozni amíg nyilvánosan elérhető bárki számára, a nyilvánosan elérhető személyes web-napló pedig nem éppen paradoxontól mentes jelenség ebben az esetben.

        Kedvelés

      • Na ezt meg én nem nagyon értem, Dodgers, bocs. Mármint azt, hogy akkor mit is mondasz?

        Azt értem, hogy olvasói szempontból ez a bejegyzésem lehet furcsa, meg taszító, meg egyéb negatív jelzőket is kiérdemelhet, ráaggatható (részben jogosan, részben “jogtalanul”). Meg lehetnek “következményei”. Pl. az, hogy aki akar, akit érdeklek, az jobban megismerhet engem (ahogy pl. én is szeretek megismerni – már amennyire lehet így online – másokat). Meg én is jobban megismerhetem magamat. Aztán mindenki leszűri magának belőle a tanulságokat. Én is. Ti is.

        “Olvasói szempontból”: ez egyébként azért poén, mert a blogstatisztika szerint toronymagasan ezt a bejegyzést olvasták legtöbbször. A többit meg nem vagy alig. Pedig “írói szempontból” nekem mind egyformán fontos, azonos gondossággal és őszinteséggel, nyitottsággal álltam hozzájuk. Egy ilyen általános témánál nyilván könnyebb egymás gondolatmenetébe kapcsolódni, hozzászólni, uram bocsá’ beszélgetni, akár vitázni kicsit, ellenben a specifikusan egy műről (animéről stb.) készülteknél az interakció lehetősége sokkal korlátoltabb.

        “Csodálkozás”: ha nem tudnék rácsodálkozni a dolgokra, nem animéznék. Junchi csodálkozik rajtam, én rajta – kerek a világ.:)

        “Paradoxonok”: tele van velük a világ és én magam is: és a magam részéről ezt nincs szándékomban online annyira kozmetikázni, mint amennyire offline teszem.

        Kedvelés

  4. Szerintem kifejezetten egyszerű eldönteni, hogy miről írjon az ember. Ha egy mű megnézte utána jut eszedbe annyi gondolat, amiből egy pofás kis bejegyzést lehet összedobni, akkor írj. Ha nem, nem. Nem kell ezt túlbonyolítani.

    Kedvelés

    • Igazad van, Pitbull. Pont.

      Másfelől: hadd mutatkozzak be még egyszer, ez vagyok én, balaaz.:) Hajlamos vagyok a dolgokat túlbonyolítani, túlfilozofálni, túlaggodni stb. Pofás bejegyzést írni meg idő és energia – ami nem mindig van (azon túl, hogy persze élvezet is látni, ahogy formálódik, növekszik a poszt). Sokszor csak egy rövid, dühös kirohanásra lenne kedvem vagy egy elégedett örömkiáltásra. Viszont a kezdeti blogos önmeghatározásomhoz képest – tudniillik, hogy ha úgy hozza kedvem, akkor majd csak pár gondolatfoszlányt dobálok egymásra archiválásul – mégsem tettem ki egyetlen nagyon puritán… Bár pont, hogy most ezt pötyögöm be, átlapozom a 3 hetem eddigi termését és… tulajdonképp de. Volt rövid bejegyzésem több is és egyik se olyan hű de nagyon alapos. Valószínűleg egészen egyszerűen még nem szoktam meg az átmenetet a fórum-hozzászóló és a blog-bejegyző között. Itt egy picivel akkor is több odafigyelés kell, ha csak firkantok valamit gyorsan. Picit több formázás, pici linkelés, kép- vagy videómelléklet, nevet adni a “gyermeknek”. Szokatlan még, na. Meg a technikai részét is folyamatosan tanulom.

      Különben meg ez a bejegyzés és szavazás kimondottan a te F.U.-d nyomán bennem formálódó gondolatok miatt született, érezd magad megtisztelve.:)

      Kedvelés

  5. Szerintem túlbonyolítjátok a szavazás körüli dolgot. Én simán jót röhögtem rajta, amikor megláttam, és kapásból arra gondoltam, hogy valahol megint leálltak vele komolyabban személyeskedni, aminek hatására a saját magát fikázó felmérést, amibe azért gonosz módon csak elrejtett 3-4 pozitívabb véleményt is. (Ami súlyos hiba volt, mert elvette a helyet a további fikázásoktól, így azokat kénytelen az ember saját maga kitalálni.) A többire nem is értem, hogy minek válaszoltam ezek után komolyan…

    Kedvelés

  6. Igen, valóban lassú vagyok “kissé”… Pöttyet ciki, hogy csak most találtam rá közel három hónap után arra, hogy a szavazások menüpont alatt az eredményeknél megjelenek az ‘other’-opcióhoz szövegesen begépeltek is. Pedig már azt gondoltam, hogy én értettem félre a működést, hogy nem látom őket, ill. én is ki akartam próbálni szavazóként a rendszert – de így már nem kell. Zártam is a blog első szavazását, mely valóban kissé hatásvadászra sikeredett és keltett némi hangulati hullámokat. Ennek megfelelően máig a blog legnézettebb bejegyzése. A ‘ki az a…’ kérdésre egyébként a ‘négyesfogatos-beírós’ (kultúrsznob…, beképzelt…, rosszmájú…, fura…) tetszik, köszi, jót mosolyogtam rajta! xD Nyilván nem volt ez az első valami vérkomoly kérdés, de úgy is bele lehetne menni és akkor persze mindből lehetne kimutatni többet-kevesebbet… szavazas1.1

    És a másik kettő, kicsit komolyabb kérdésre is érkezett ilyen beírós: szavazas1.2

    Kedvelés

Hozzászólás