Yuutai Nova

Nem rossz a Yuutai Nova, nem rossz – de vannak jobbak képi világban, meg történetben is. Főként a történet kidolgozottsága, összeszedettsége tekintetében vannak gondok, de a rajzolás is túl egyszerű, amatőr hatású néha.

Mindenesetre nagyon olvastatja magát, sodró és izgalmas. Látványban meg nagyon frankó a testen kívüli élmények, a szellemi- vagy lélek formában történő ügyködések ábrázolása. Van jó pár oldalkompozíció, ami kiemelkedően izgalmas és fura. Leginkább ezért ajánlanám, de ezért mindenképpen.

Nekem gond volt, hogy nagyon korspecifikus, tizenévesekre szabott. Amúgy érdekes, tetszett. De túl “szétfolyó” a sztori ahhoz, hogy jónak mondjam. Sőt ezzel a kicsit hirtelen véggel igazából lehet, hogy gyengének kellett volna értékelnem. A Mangaupdates-en írják hozzászólók, hogy a kiadó nem kérhetett tovább a sorozatból – nem néztem utána, de érezhetően lett volna még a cuccban 1-2 kötet legalább, majdnem csak felvezetés volt, ami eddig történt. Igazából itt is a sztori többet ígért, mint ami végül lett belőle. Két kötetnyiben is több kijöhetett volna belőle, ameddig jutottak vele.

Nem hentai, sőt még ecchinek sem mondanám, de a meztelenkedés, a szex és a szexuális vágy központi témái. Vizuálisan is igen gyakran botlunk ezekbe. A “romantikus lányregényeket” kedvelőknek azért sem ajánlható, mert a mangakára, Oshimi Shuuzou-ra (az Aku no Hana alkotója) jellemzően az érzelmeket-vágyakat a “mocskos realitás” és különböző deformitások felől sem pironkodik megközelíteni.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: MyAnimeList, 2013.10.01.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s