Down on the Corner

Második “áldozatom” a visual novelek táborából (és egyben első találkozásom a Touhou-val). Ugyan ez is (illetve ez tényleg) csak egy rövid doujin, de inkább ilyesmire számítottam egy VN-től, a műfajjal való első találkozásommal (40 Days and 40 Nights of Rain) összehasonlítva.

Bár a VISUAL jelző még itt, a Down on the Corner-nél is fura, mert ha csak áttekerünk a képeken, akkor szinte semmi nem jön le abból, amit a szövegből megtudunk… A zene és az effektek pedig semmit “nem spoilereznek le” a szövegből, nem hoznak bennünket zavarba. A szöveg nekem abszolút bejött – bár ez is erősítette bennem azt, hogy a VN kevésbé vizuális műfaj, mint a manga vagy az anime: A szöveg nagyon hangsúlyos. (Egyben ez is szembesített vele, hogy az angol szókincsem gyér). Itt azért nem kell túl sokat olvasni, peregnek az események, ehhez nagyon jó a megvalósítása a karakter-képcseréknek: ugyan nincs animáció, mégis “mintha lenne”.

Az ismertetőből én nagyon hiányoltam legalább egy rövid összefoglalót arról, hogy mi is a Touhou, hova is illeszkedik ebbe a nagy univerzumba ez a VN. Ugyanakkor jópofa volt, hogy a történetnél egyáltalán nem spoilerezett, szemérmesen elhallgatott. Viszont aki tényleg nem akar spoilert előtte, az a pillanatképek aláírásait semmiképp se olvassa el! A műfajoknál annyi így is látható, hogy szerepel az ecchi – de ezt zabálnivalóan aranyos formában tálalják, némi kellemes hülyeséggel fűszerezve. Különösebben betegnek én nem nevezném, legalábbis nem ez a meghatározó benne, bár a savát-borsát kétségkívül ez adja. Amúgy átlagos (láttunk már kismillió hasonló tinifilmet, pl. egy bizonyos országbeli étellel vagy pl. közlekedési eszköz alkatrészével stb. stb. összefüggésben), de nekem tetszett, jó volt, ajánlom.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2011.12.13

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s