Densha Otoko

A teljes, hosszú címén Densha Otoko: Net Hatsu, Kakueki Teisha no Love Story. Angolul Train Man: Net Development, The Love Story of a Local Train. Röviden valami olyasmi, mint amit Murakami Haruki és kitade írt: “…van valami bumfordi, ironikus, mégis elnéző humora”, ill. “…Aranyos történet volt, elég kiszámítható is, én mégis nagyon élveztem…”

Bájos, sármos kis manga. Egyrészről van ez a botegyenes, tündérmeseszerű szerelmi történet, ami önmagában egy lyukas garast se érne vagy legalábbis nem sokkal többet. NADE!!! Ehhez jön a Fyndra által is említett fórumozó közösség, ami valóban nagyot dob az egészen, ez adja a savát-borsát. Ez teszi különlegessé. Az egészet pedig nyakonöntötték ezzel a kissé demagóg “le lehet szokni az otakuságról”, ill. “az otakuk is rendes emberek” rózsaszín hangulattal. Aranyos, na.:) Érdemes elolvasni.

Érdekes, hogy én először a Chikan Otoko (Molester Man)-t olvastam. Ami tulajdonképp ennek az örököse, újragondolása. Az csak egy doujinshi, ami rajzolásban valóban nagyon kidolgozatlan, még a rajzoló másik művénél az Onanie Master Kurosawa-nál is amatőrebb részben. Mégis nagyon ajánlom azoknak, akiknek ez tetszett. Bár ott a hangulat más, részben reálisabb, részben sikamlósabb, explicitebb, részben animésebb stb. Na és ami engem először meglepett, hogy az az “amatőr mainstream” alkotás jelenleg 9. (!!!) a MAL toplistáján, míg ez a szebben megrajzolt “eredetije” csak az 536. helyen szerepel. Igaz pontszámban nincs köztük oly nagy különbség.

Bejegyzés eredeti helye és idee: AnimeAddicts, 2013.06.07

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s