Jigokusei Remina (Hellstar Lemina)

A Jigokusei Remina, avagy Hellstar Lemina több szempontból is érdekes volt. Ito Junji-tól már többet olvastam, de ilyet még nem. A sci-fi beütés itt volt a legerősebb. Azonkívül a manga egy részében itt láttam eddig tőle a leglehangolóbb rajzokat: hátterek tekintetében a jövőbeni városkép, lakásbelsők nagyon unalmasak voltak, fantáziátlanul, felületesen, vonalzóval meghúzottak. Persze rá lehetne fogni, hogy azért mert van egy ilyen régi, minimalista sci-fi hangulata az egésznek, de ettől még taszítja a szemet. Pedig az első oldalak gyönyörűek, aztán viszont jön az említett látvány-probléma, meg a kissé lassú felvezetés. DE: a sztori majd felpörög és fénysebességgel száguld, új dimenziókat tár ki előttünk. A karakterektől, párbeszédeiktől nem kell sokat várni, sokszor nincs is szöveg. Meg persze azért vannak nagyon jól működő képek is – bőven, ha sokszor egyszerűbb megoldásokkal is.

Na szóval: sci-fi, meg hangulat. Valami brutálisan jó! Az egészet többféle stílusból kotyvasztotta, katasztrófafilmest is kevert hozzá, meg fincsi posztapokaliptikát. A horror vonatkozás nem is erős. Amikor igazán beindul, akkor fantasztikusan szórakoztató a maga csúcsszuper B-kategóriás túlzásaival – röhejes, de jó értelemben, rakat abszurd megoldással. Szinte láttam a lelki szemeim előtt, hogy ebből is milyen jó kis rövid adreanalinbombás száguldó OVA kerekedhetne. Sajnos a befejező pár oldal hagy egy kis hiányérzetet, valami kis csattanót várna az olvasó. (A kiadvány tartalmaz még egy groteszk oneshotot is, ami szintén frankó hangulatú, bár a sztori szintén a levegőben lógó itt-ott – plusz az kicsit már azért horrorisztikusabb.)

Hibái miatt azért nem érdemelne nagyon magas pontozást, de egy (kisebb) része baromira élvezetes volt, simán 10/10-es élményt nyújtott (hangulat, képek, tempó, poén), ezért felkerekítettem picit.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2013.08.02

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s