Litchi Hikari Club

Először is: a homoszexualitásra vonatkozó figyelmeztetést az arra érzékenyek a Litchi Hikari Klub esetében vegyék komolyan.

Egyébként nagyon jó összetevőkből lett összepakolva Furuya Usamaru mangája. A rajzolás nem mindig szuper ugyan, de a szereplők jól megrajzoltak/árnyékoltak és pl. a kezdés a fényekkel árnyékokkal kiváló. Az erőszakos jelenetek között, vérábrázolásnál azért vannak nagyon bénák. Összességében a látvány pozitív (még a férfiszex-jelenetek is szépen elrendezettek repetitív jellegük mellett – bár erről inkább a yaoi-fanok tudnának nyilatkozni). A hangulat jó, de igazán a bele pakolt filozófiai töltet, ami izgalmas. Persze ez nem meglepő ilyen Frankenstein/Gólem-történetnél. Olyan kérdések merülnek fel mint pl.: mitől is ember az ember? Mi a szépség? Jónéhány vallási utalást helyeztek el a cuccban, karöltve az ókori római alappal. Viszont pl. az emlegetett náci rajongás talán kevésbé lett érezhető. Jók az érzelmi szálak: szerelem, féltékenység, rajongás, szexualitással való ismerkedés, ahogy a felnőtt léttel, a csúfsággal való szembenállás és az örökkévaló eszméje is. Ahogy KeLa írta, nekem is beugrott a Maruo Suehiro-utód érzet.

Összességében nekem a beledobált nagyon jó részösszetevők nem álltak össze kellően, ezért bár így is jónak mondanám, de alacsonyabb pontszámmal. Amúgy tipikusan azok közé a művek közé tartozik, amiken utólag még megéri agyalgatni egy kicsit, beszélni róla, van miről – de ezt én most mélységében kihagyom.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2013.01.20

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s