Angel Densetsu

Én is élveztem az Angel Densetsu-t, végigvigyorogtam, de annyira, hogy közben hullottak a könnyeim…

Jó az ismertető (szerk.: bár újragondolva lespoilerezi az egészet, de én úgyis csak utólag olvastam…) – egyébként nekem az is tetszett az animében, hogy pont mély mondanivaló az alapja, ami az egészet áthatja. Kicsit olyan ez, mint a Detroit Metal City, csak ez jobban tetszett a befejezetlensége és rövidsége ellenére is (8 alával zártam). Viszont már ebben a két részben is azt éreztem, hogy majdnem kezd uncsi lenni az ismétlődő alapfélreértés – hogy lehet ezt a mangában közel 100 fejezeten keresztül folytatni unalmassá válás nélkül? Költői kérdés – felvettem olvasandónak, aztán majd kiderül… (bár a mangából nekem nagyon hiányozni fognak a szinkronok és a fenomenális, démoni sikoltás, meg a színek, mozgások – amiket itt megkedveltem).

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2012.10.21

2 gondolat “Angel Densetsu” bejegyzéshez

 1. Na igen, a manga erősen javallott olvasmány. Bár én a manga után láttam az animét, így nekem merőben más volt az élmény.
  Viszont ez a két részecske még a töredékét sem fedi le annak a fenomenális műnek, amit a manga nyújt. Szó szerint sírtam rajta. A nevetéstől. Szinte végig. Nem mondom, vannak benne pillanatok, mikor már a facepalm, de még a facedesk sem elég.
  “majdnem kezd uncsi lenni az ismétlődő alapfélreértés – hogy lehet ezt a mangában közel 100 fejezeten keresztül folytatni unalmassá válás nélkül?”
  Lehet, sőt még fokozzák is. De nem válik a kárára, sőt. Szerettem ezt a mangát olvasni, és nem is raktam le, míg be nem fejeztem. Valahogy megfogott a hangulata, na meg úgy voltam vele: Ami megnevettet, azt nem rakom félre.

  Kedvelés

  • Jó, hogy megerősíted a javallottságát. Igaz mostanában nemhogy mangát nem olvasok, de animét is csak elvétve nézek és az egyéb online tevékenységekből is visszavonultam. Pontosabban a digitalizált élmények felől jelentősen áttolódtam az IRL-élmények felé…

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s