Baton

Na, ez a Baton anime érdekes volt. Több szempontból is. Az olcsó kategóriás, rosszabb cuccok közt kifejezetten izgalmas, jópofa, szórakoztató.

Már a készítői is érdekesek: az élőszereplős adaptációkat, akciókat, horrorokat készítő – pl. az Azumi-t is jegyző – fazon japánból és a Metalocalypse-t meg a Venture Bros.-t (ha mondanak ezek valamit valakinek) is megalkotó amerikai animációs stúdió. Aztán a mozgásanimáció teljesen rotoscope-al készült, vagyis élő színészekkel felvették és utólag átrajzolták. Ehhez raktak érdekes, de egyszerű háttereket és béna effekteket, robbanásokat. A mozgásanimáció néha nagyon szép és gördülékeny, máskor meg rettentően akadozik – nem hiszem, hogy rippelési probléma lenne. Ja, igen: az is érdekes, hogy van hozzá magyar sub – de honnan?

Az egy órás filmecske három részre lett szakítva. Az első 15 perc és főként az első 10 minden akciókedvelőknek kifejezetten ajánlható. Ez utóbbiban ugyanis egy büdös szó nem sok, annyi sem hangzik el, csak egy hosszú verekedős jelenetfüzért kapunk. Ami elég jól sikerült, kicsit olyan Tron-ra, virtuális világokra hajazó hangulatú. Nyilván B-kategóriás (vagy Zs vagy ki mit szeretne), de működik. Én kevés olcsóbb japán akciót láttam, ezért rögtön az olcsó hongkongi kungfu-akciók ugrottak be a kezdésről. Emellett jó a sci-fi hangulata is meg némi humora – hangsúlyozom, hogy ebben a sokadik vonalbeli kategóriában, független filmek, tévé-adaptációk, doramák világában.

Vállalkozó kedvűeknek, akció sci-fi kedvelőknek ajánlott, ha nem túl magas az elvárásuk. Javasolt nagyon rosszra számítani és akkor még pozitív csalódás is lehet, ahogy én is jártam vele. Engem többségében szórakoztatott, 4 és 7 között ingadoztam az értékelésénél.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2013.07.20

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s