Coo: Tooi Umi Kara Kita Coo

Egy újabb elfeledett gyöngyszem? Ötlött fel bennem az 1993-as Coo animefilm láttán, melyet világszerte kevéssé ismernek az animerajongók.

Nos, az eleje alapján igen, de a végére érve azért ezt már erős túlzás lenne állítani. Mindenesetre kellemes délelőtti-délutáni matinét lehet rá alapozni. Jó – ha nem zavarja a nézőt a meglehetősen hollywoodi stílus, a Disney-féle családi filmekre hajazó pozőr történések, az ezer más helyről ismerős klisésség. Mindenesetre a látvány mai szemmel nézve is igencsak szép: húsz évvel ezelőtti műhöz képest. Nem sajnálták a színeket, a trópusi szigetvilágban érezzük magunkat, teljesen átélhető a felhőtlen delfinekkel való úszkálás. Itt a film elején ez a nyaraló, lazulós, poénkodós hangulat – a későbbi felfedezős, nevelgetőssel kombinálva még nagyon szuper, ekkor még 10-ből 9-re, 8-ra is tartottam. Aztán a hálivúdi romantika és akció/dráma ezt tönkrevágja, egyszer-kétszer fejfalbaverősen. Olyan 5-re, 6-ra rontanak nálam így. Viszont a képi megoldások között még itt is vannak nagyon jók. Ahogy az aláfestőzenék között is.

Összességében aranyos családi mozi, nézésre kis fenntartásokkal ajánlott. A fent leírtakon túl még a videó minőségét kell figyelembe venni (jó – de lehetne jobb, nagyobb felbontású és sokszor világosabb), plusz az angol felirattal is adódnak gikszerek… Érdekesség, hogy a címadó szereplő, Coo neve más animékben is felbukkan, pl. a ‘Summer Days with Coo’-ban, amely kicsit hasonló, de ennél összességében erősebb film. De pl. a Doraemon univerzumból Nobita dínós filménél ez szerintem jobb. Mindenesetre én élveztem, mindig is szerettem volna egy Loch Ness-i szörnyikét a fürdőkádamba.:) Aki bővebb, mélyebb véleményt akar róla olvasni az pl. itt találhat.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2013.07.28

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s