Golgo 13: The Professional

A Golgo 13 mangája a világon legrégebb óta futó, 1969 óta adják ki és a 3. legtöbb kötettel rendelkező. Ebből következően ezen kívül is készítettek belőle animét (a 2008-as ötven részesbe lehet, hogy bele is kukkantok majd), élőszereplős filmet és videojátékot is.

Egyetértek egy előttem szóló véleményével, miszerint a “CGI… kiábrándító, szépen kidolgozott… nők, szépen felépített amerikai stílusú B kat. akciómozi,  jól szórakoztam…”

Nekem is tetszett összességében és hangsúlyoznám, hogy mai szemmel nézve. Pedig lassan a 30 éves lesz a film. Ugyanakkor szerintem nagyon sok hibája van, amik közül az a CG az egyik legfájóbb. Az elején a főcím alatt szenvedtem tőle! S hiába védenénk azzal, hogy ez volt az egyike a legelső animéknek, amiben CG-t alkalmaztak vagy, hogy pl. ez hamarabb jelent meg, mint a vektorgrafikus Elite videójáték (nem tudom mond-e valakinek valamit ez a cím) – ami ronda az ronda (pedig a végén pl. van egy nagyon szépen megoldott “touchdown” is). A sztori, az “életszerűség” és “profiság” is jó pár sebből vérzik. Az animáció spórolós és a hátterrek is, viszonylag sok az állókép. A hangulata viszont megmenti az egészet, kicsit a régi Charles Bronson vagy Clint Eastwood akciófilmekre hajaz, amihez néha hozzákevertek a 70/80-as évek kísérletező látványvilágú animéinek furcsa színtechnikáiból, a végeredmény így nagyon tetszetős. Jó volt, mindenképp megérte megnézni, de tőlem 7 pontot is csak felkerekítve kap. A korábbi véleményekkel szemben szvsz a brutalitás nem olyan magasfokú és hentai sincs benne (lsd. fent Bronson/Eastwood + egyéb B. kat akciók a szexjelenteikkel).

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2011.09.13

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s