Gungrave

A Gungrave anime végignézése után az volt az első gondolatom, érzésem hogy dühös vagyok! A vége, az utolsó rész valami k**va jó volt! Frenetikus! Ugyanígy a 2.-5. részek környéke is! IMÁDTAM. Csodás rendezés, kameraállások, hangulat, zene, grafika, stílusosság, stb. MINDEN, ami kell! MI A RÁKÉRT NEM LEHETETT AZ EGÉSZET ILYENRE CSINÁLNI?! Költői kérdés persze… Mert ugyanis a többi részben van azért hibája bőven grafikában, animációban, történetvezetésben stb. Azonban mindezzel együtt még mindig nagyon jó sorozat! Csak elkeserítő, hogy látható, hogy tudták, hogyan kell elkészíteni egy PROFI filmet és mégsem mindenhol azt csinálták. Persze vannak pénzügyi kérdések meg stb. – de pont tojok rá.

Nekem a közepe előtt is voltak töltelékrész érzéseim, meg a második felében is húzták a leszámolásokat. De pl. a közepén a liftes jelenet is szuper volt! Meg lehetne még párat citálni. Jó volt az életszerűség (már amikor nem spórolták el). Az említett öregedésen kívül, a bunyók, utcai harcok, fegyverkezelés és a személyiségek… Az, hogy emberi volt az egész, tényleg változtak és meg voltak a szereplőknek a “jó” és “rossz” tulajdonságai, oldalai, nem feketék vagy fehérek voltak. Talán a kedvencem ilyen szempontból a végére HARRY lett! Hát nem egydimenziós, nem egysíkú csávót kerekítettek belőle az száz!

Érdekes volt az elején, hogy itt is volt egy őrült Ladd, mint az ennél jóval későbbi Baccano!-ban – ugyanakkor itt meglehetősen semmilyen karakter volt, míg az utóbbiban minden idők egyik legizgalmasabb elmebeteg szemétládája!:)

Ahogy előttem írták: persze ismert elemekből építkezik a sorozat. Alapvetően gengszersztori vegyítve Tökéletes Katonával, zombi- és Hulk fűszerezéssel. A grafika, a hátterek keletkezési koránál régiesebbek, inkább a 90-es évek “klasszikus” stílusát idézik, viszont sokszor nagyon szépek és hangulatosak – kár hogy nem mindig. Szerintem az OP/ED is rendben volt, viszont az aláfestő zenéket szeretném kiemeleni, mivel mindkét OST külön is nagyon tetszett (idegszaggató karcosság zseniális vegyítése a bársonyos lágysággal – dzsessz/elektro/rock fúzióban), de a sorozat nézése közben sem feledkezünk meg róluk.

Szóval meglepett a cucc, pozitívan csalódtam benne, alapból egy ilyen Devil may cry -szerűre számítottam, ami annak idején tök hidegen hagyott, dobtam is, ez pedig már a második résznél megfogott és a végére azt is elérte, hogy itt puffogjak rajta/érte.:) Asszem nálam fel is mászott a legjobb játékból készített anime pozíciójába, a többieket félresöpörte. Férfinézőknek erősen ajánlott darab – habár mindenkinek nem akar kedvére tenni, így mindenkinek nem is jöhet be…

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2012.04.19

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s