Harbour Light Monogatari: Fashion Lala yori

A 10 évvel ezután készült “alternatív feldolgozása”, a Fancy Lala sorozat után néztem meg. Előzetesen annyi infót olvastam a Fashion Lala animéről, hogy Hamupipőke-történet a 80-as évek hangulatába oltva, videoklipes eszköztárral dúsítva. Ennyi – meg az, hogy a sorozatban voltak szuper dolgok – elég is volt hozzá, hogy kíváncsi legyek rá.

Rögtön érdekes képi világgal, hangulatosan is indít az OVA. Aztán kiderül, hogy a videoklipes hatások csak kis részében érvényesülnek jól. Viszont a nagy részében a “normál történetmesélés” szintén összedobált, durva vágásokkal tarkított – ha ettől nem is lesz jó klipes. Nálam a 7-től 3-ig nyújtózkodott értékelésben, de leginkább az alacsonyabb értékek környékén. Végül a legalacsonyabbal is zártam összesítve.

Azért nem tagadom, hogy itt-ott tetszett. De minden téren vannak ennél jobbak:
– Kíséreltező, retro látványvilágban.
– 80-as évekbeli hangulatanimében (itt is befigyelt a jazzbalett, az electric boogie, a moonwalking, meg némi motoros bandázás is – kavarták is, tévesztették kicsit a korábbi évtizedekével itt-ott a hangulatot…)
– Animált táncokban (bár megjegyzem itt is elég tetszetős lett néha ez a ‘Disco Queen Contest’).

Meg ami még poén volt, az az, hogy mennyire bátran lop használtak fel kis változtatással zenei témákat, mint pl. a Tűzszekerek leghíresebbjét.:) A MAL-on van két írás róla, amik kicsit jobban körbejárják, de igazából nem látom értelmét elolvasni, mert megnézni is teljesen felesleges.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2013.09.29

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s