Hataraki Man

Nem rossz ez a Hataraki Man animesorozat. De nem is jó. Olyan átlagos. (Persze nem úgy… Hiszen nem moe, loli, vígjáték, hárem stb.) Egy jószívű 10/6-t kap tőlem felkerekítve. De csak a második felének két része: a masszírozós és a könyvkiadós miatt – amik majdnem nagyon jók lettek. Olyan josei-seinen vegyítés a cucc. Anno Hideaki feleségének, Moyoco-nak a mangája alapján készült – annak kicsit még erősebb a josei beütése karakterábrázolásban. Az anime nem is viszi végig a mangát. De ha jól látom több van az animében, mint amennyit a mangából angolra fordítottak – ráadásul a manga kiadását is dobták.

Az a legnagyobb baj vele, hogy a különálló epizódokban felvázolt nagyon jó, reális, felnőtt, komoly alaphelyzeteket nagyon rosszul, irreálisan, hiteltelenűl, gyerekesen bontják ki. Pedig megkapunk itt a munka világából és ehhez kapcsolódóan a pár- és emberi kapcsolatokból mindenféle problémát és kínt és keservet, amit csak lehetne (örömöt és sikert kevesebbet, az életnek egy olyan hullámvasútja ez, ahol a völgyek, szakadékok vannak többségben). Sajnos olyan banális, hülye megoldásokat írtak bele, hogy szégyen (mármint ahhoz képest szégyen, hogy ez bizony símán nagyon jó lehetett volna).

A látványvilág átlagosságába több csúnya, alsókategóriás megoldás is került, de nem zavart. Az aláfestőzene elmegy-jó, de nem kiemelkedő, ahogy az OP/ED is ilyen (szövegben is).

Bejegyzés eredeti helye és ideje: 2012.11.12

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s