Hipira-kun anime

A Hipira-kun animeverzióját a manga után is érdemes volt megnézni – de előző jobb volt szerintem. Abban a gyermekkönyves formátumban egyedibb, szebb.

Mindkettőnek nagy gyengéje a sztori, illetve annak hiánya. Mindkettőnek a nagy erőssége a varázslatos, hangulatos látvány. Itt az animében az alkotó nagyon szépen kiegészítette a manga pár oldalát. Habár csak 4-5 perces részecskék születtek, ide is bőven kellett betoldani, világot teremteni. A manga és az anime is gyerekeknek szóló, kodomo kategóriás. De amíg előbbi inkább bugyután aranyos, addig ez utóbbi hülyén vicces – próbál lenni. Vagyis itt taknyos-tökös-segges poénokkal próbálkoztak – szerintem kár érte. A mangához képest van egy kicsi új, plusz tartalom is – melyek részben a Deathic 4-ra utalgatnak. Igen vannak azonosságok, de a Deathic 4 jóval merészebb, szürreálisabb. A jelenleg felirattal elérhető utolsó, 10. része különösen odacsap látványban, meglepetést hoz minden addigin túl. A hivatalos oldala, meg AniDB szerint is van 11. és 12. része, speciálként, később kiadva, melyeket jelenleg sajnos nem volt szerencsém megtekinteni.

A különleges látványvilágok kedvelőinek kihagyhatatlan, ha bírják a gyerekesebb, cukormázasabb megoldásokat és a meglehetősen se füle, se farka rövid próbálkozásokat. Mindent egybevetve jó, ajánlható.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2013.07.19

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s