Kemono no Souja Erin

Engem zavar, hogy a Kemono no Shouja Erin esetében folyamatosan regény-adaptációról beszélnek, mivel nem regényből, hanem light novel-sorozatból készült. A második OP énekes meg nem kocsmából jött – ha az SS-fordítócsapat ezt nem vágja, akkor szégyenlhetik magukat (más kérdés, hogy itt nekem sem tetszik a produkció, de az előadó, Hajime Chitose a kedvenceim közé tartozik, mivel szeretem a népzenét és a különleges énekstílusokat, ő pedig az egyik kiemelkedő képviselője ennek az énekstílusnak).

Ami engem rögtön megfogott benne az a mítoszos/ mondás/ regés/ sámánisztikus képi ábrázolásmódja, ami az OP-ED párosban szépen megfigyelhető és keretbe fogja a részeket, de a sztorik közben is fel-felvillan. Az ED amúgy fantasztikusan aranyos képi világú, meg nekem általában is eléggé bejött az artwork – bár kétségkívül elég egyszerű és spórolós. Előzőek ellenére sajnos csomó negatív érzésem volt vele kapcsolatban: Leginkább az motoszkált bennem, hogy rosszul vitték színre a light noveleket! A kezdés túúÚÚÚúúúl lassú, ami önmagában nem baj, de minden szinten kevés a történés (érzelmi, intellektuális szinten, képben és zenében is). Igaz pár rész múlva sokkol az anime – pozitív értelemben. De túl sok az ismétlődő, újrafelhasznált jelenet is. A bénán vulgáris poénjai (pl. pukitéma vagy a “tolvajpáros”) nagyon elütnek a cucctól, nem beleillőek, nem is sikerülnek. Túl sok slice of life, túl kevés fantasy. Az igaz, hogy időnként megható vagy izgalmas, de csak ritkán. A 10.részre már nagyon úgy tűnt, hogy nem az “én animém” lesz, de dobni még nem volt erőm, kicsit kíváncsivá tett. Sajnos később sem változott előnyére: a 10/6-7-es első részei után egyre csak csúszott az átlag felé, hiába vártam, nem bontakozott ki és a 14.résznél betette nálam az ajtót a recap – feladtam.

Pedig én szerettem a Seirei no Moribito -t is. Egyet még alszok rá, de esélyes, hogy kukázom (már beleolvasgattam különböző véleményekbe róla és amit ez adhat (valószínűleg), azt én már sok más műből megkaptam, csak sokkal kevesebb időrablással). A türelmesek, toleránsok és időmilliomosok tehetnek vele egy próbát, mert látszik benne egy halovány esélye az érdemességnek.

A harmincadik részig a második nagyobb egységére kb. ugyanaz jellemző, mint amit korábban írtam, csak egy picivel jobb, mivel végre kezd kibontakozni a sztori, plusz kicsit kevesebb a f1ngós poén. Itt van egy full felesleges poén-töltelék rész is, plusz az egységet záró recap, ami mindkettő gáz. Ismét kapunk néhány gyönyörű pillanatot képekben, érzelmekben, zenében. Ismét jónéhányszor megsiratnak bennünket. Sajnos továbbra is rengeteg az ismétlés és bár aranyos, de túl lassú és “filleres” így összeségében. A többség 10-ből 5-7 között van csak továbbra is. Most viszont azért néztem még tovább, mert kicsit “sárkánylovas-buzi” vagyok – a Drakan játékot is sokat nyüstöltem a PC-n anno és látni szerettem volna, amit már időközben AMV-ben lespoilereztem magamnak. Amúgy kis túlzással 2-3 pár perces AMV-ben összefoglalható, amit érdemes belőle látni, hallani. De legalább az megnyugtató, hogy helyes volt a megérzésem már az elején is felőle.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: 2012.05.22-27

5 gondolat “Kemono no Souja Erin” bejegyzéshez

    • Az első mondattal asszem kb. egyet tudok érteni. Viszont ezt rengeteg olyan animéről el lehet mondani, aminek volt esélye-ígérete, de végül nem váltotta be és átlagos lett vagy akár gyenge-rossz. Amiben ennyire sok selejt, időrabló megoldás van, az számomra összességében semmiképp sem jó. Igen, egyes részei jók, nagyon jók. Az összhatás nem. A Juuni Kokuki például összességében is jó. Nagyon. Hibái ellenére is.

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s