Eureka Seven

Méltó a hírnevéhez, kitűnő shounen, nagyszerű anime – amikor elkezdtem nézni az Eureka Seven animesorozatot, pár rész után azt gondoltam hogy elég lesz csak ennyit ideírnom, meg rányomni egy 10/10-t. Pedig elsőre a szörfös mechát nem akarta bevenni a gyomrom, kissé gagyi volt – de ezen felül lehetett emelkedni. Így a sorozat első negyede nagyon tetszett (ahogy olvasom sokakkal ellentétben), az a tipusú klasszikus shounen volt, ami finoman kikacsingat a seinen felé. A karakterdizájn említhető még, ami érdekes lett és természetesen a kitűnő zene (kemény elektonikus vonal + epikus filmzenék és némi ázsiai/ “tibeti v. mi” hangulat), amit külön is érdemes hallgatni. Nálam itt 10/10-9 körül mozgott.

A második negyedben nagyon átmentek drámaiba, kicsit már hatásvadászba hajlóan, de még viszonylag őszinte tudott maradni és így meg is ríkatott nem egyszer. Itt még mindig a nagyon jó kategóriába tartozik szerintem, 10/8 körüli értékeléssel.

A harmadik negyede aztán számomra átlagos és sokszor unalmas lett, tehát 10/5 körüli…

A negyedik negyed aztán kicsit visszaerősödött és jónak nevezhető, de 10/8-ra már nem ér fel. A végjáték valóban giccses kissé, de azért szép és szerethető is egyben és viszonylag kerekre zárt.

Összességében nézésre mindenképp érdemes sorozat, de sajnos közel sem tökélees. Shounen vonalról bosszantó jellegzetességeket tartalmaz, így pl. a “mamoru, mamoru” (“megvédem”) unalmasan rojtosra lett koptatva. Katonai egyenruházat kedvelőknek is ajánlható.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2011.10.13

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s