Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd GIG

Lord-dal ellentétben, aki az ismertetőben azt írta, hogy a 2. enyhén zavaros rész után majdnem abbahagyta a Ghost in the Shel: Stand Alone Complex 2nd GIG animesorozatot – én pont itt kezdtem nagyon lelkesedni – bátor húzás volt (és nem a De Niro Taxisofőr-párhuzam miatt). Még az emlékgyüjteményes-rész hozott hasonlót később.

Ashihei véleményével egyetértek, kb. ez a lényeg: “A SAC1 jobban tetszett, de ez is kellően magas színvonalú, sőt néhol sikerül überelnie az előző sorozatot, de összességében szerintem egy leheletnyivel gyengébb.”
Meg amit jimboni és l3enG is mondott: “Külön jópont ennél a sorozatnál, hogy nagyobb szerepet kapott a csapat többi tagja, szervesebb részeit képezték a történéseknek, ráadásul jobban megismerhettük őket.”

Ebben a S. A. C. sorozatban az elsővel szemben nekem több kiemelkedően jó rész volt, de több unalmasabb is. A grafika a hátterek tekintetében, a városképeknél, sikátoroknál, posztapokaliptikában lenyűgöző többször. Ebben lekörözi az első sorozatot, viszont pl. az Őrnagy arcát annyira elszúrták sokszor, hogy szégyen és az OP sem brillírozik annyira, nem is beszélve az alsókategóriás ED-képi világról. A magyar szinkron itt már még gyengébb, hangulatölőbb, de azért lustaságból azzal néztem. Vannak zavaró japán-kiejtési problémák is, meg fordításiak is: pl. az origami daru sem gólya ám, már csak a szimbolika miatt sem (vagy ez még az első évadban volt?). Az egész sorozat sokkal összefogottabb, mint az első évad. Még a különálló történetekről is sokszor kiderül, hogy a fősztorit gazdagítják. És tényleg jó, hogy valamennyit megtudunk végre a szereplőkről – de nem mindenkiről és ez még mindig kevés ennyi részben. Aztán változás volt az is, hogy Őrnagyunk vagy nagyon elhasználta a bugyiját vagy felfázott, de itt már inkább nadrágban mászkál…

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2013.05.02

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s