Legend of Basara

A Legend of Basara kb. az első öt kötetet dolgozza fel a díjnyertes shoujo mangából. Nekem is nagyon tetszett az anime, úgyhogy fel is veszem a mangát olvasandónak. Az ismertető pedig rövid kedvcsinálónak tényleg jó, de azért sokmindennel ki lehetne egészíteni. A műfajhoz pedig a bishounent én mindenképp odabiggyeszteném, mivel elég hangsúlyos. Őszintén szólva nem értem a 100 alatti nézőszámot: szép is, jó is – ugyan vannak hibái, de ezzel együtt is 10/9-t rányomtam. Két dologban problémás igazán: egyrészt kellene belőle jobb felbontású, szebb videó; másrészt van ugyan némi lezárása, de csak annyi, amennyi egy manga fejezetének végétől elvárható, tehát a sztori befejezését nem lehet tőle várni. Akit ez az előző kettő nem zavar, gyorsan cuppanjon rá: egy igazán szuper, epikus kaland-fantasy történetbe kaphat bepillantást. Nőnemű nézőknek a romantika (“szinte Shakespeare-i” szerelmi szál) és bishounen vonatkozás miatt különösen ajánlható, ugyanakkor a kaland rész is van annyira izgalmas, hogy a hímek se hanyagolják (csatákat, harcokat viszont ne említsük – azok kidolgozása az egyik gyengéje a sorozatnnak). Én szerettem az OP/ ED/ OST-t is: koruknál fogva kissé már retrók, de kellemesek, változatosak. Humoros oldala csak néha van, mindamellett esetenként meglepően komoly és mély – bár összességében inkább könnyed, szórakoztató alkotás.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2011.05.01

2 gondolat “Legend of Basara” bejegyzéshez

  1. Halvány lila gőzöm sincs, hogy pontosan mit is írtam ehhez az ismertetőhöz. Az biztos, hogy a megnézés előtt is olvastam az ismertetőjét, meg is tetszett, de aztán elvesztettem az animék tengerében, mert nem írtam fel sehova. Az is biztos, hogy pont láttam a kommentedet, ránéztem az ismertetőjére, és egyből tudtam, hogy ezt már régen meg kellett volna néznem. Nagyon tetszett ez a régi darab, rossz szavam nem lehet rá, főleg most, hogy az idő megszépítette az emlékeket, a zenéje még most is képes felcsendülni bennem. Nem is értettem, hogy miért nem folytatták, mert egyszerűen ordít a befejezés után (véleményem szerint joggal, de általában a véleményemre a kutya nem kíváncsi, főleg nem Japánban).

    Kedvelés

    • Nekem is vissza kell néznem hogy s mint volt… Az eltelt három évben azért páran még megnézték és lett a mangájának (amit továbbra is csak tervezek elolvasni) is adatlapja AA-n, amit azért jó érzés látnom.

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s