Megazone 23 (Part I-II-III)

Megazone 23 Part I

Hát érdekes ez a netes Mátrix legendárium a Megazone 23 anime ovával kapcsolatban és az alapok tekintetében van is hasonlatosság, de nagyon sok eltérés is. A Mátrix amúgy is igen sok helyről merített… Amúgy az első rész nem rossz, de nem is túl jó, ajánlani nem tudom (nekem ez így átlagos, azon belül néha tényleg kiemelkedő). Az ismertető egyébként egész jó és helytálló, nagyjából egyetértek vele, bár én komoly mondanivalót nem éreztem benne (értsd minimálisat, kevésbé meghatározóan) és kicsit a második felére meg is untam. Azért kiváncsi vagyok a folytatásra, mert ez így tényleg nem lezárt. Kár is talán a részeit külön értékelni, kezelni.

Megazone 23 Part II

Az első rész sem volt valami nagy szám (erős 10/5), de a második sikeresen alulmúlja sajnos. Jóindulattal 10/4, mert még mindig egész jó a rajzolása, főként a motoros- (az első rész erőssége is volt) és akciójeleneteknél. Egyébként unalmas gagyiság, némi kellemes retro-rockkal. Sztorit azt konkrétan elfelejtettek beletenni… Még régiségkedvelőknek sem ajánlható.

Megazone 23 Part III

A készítők továbbra sem bírtak a vérükkel, a 2. rész változtatásai után ismét variáltak: A 3. rész karakterdizájnja ismét különbözik mindkét elődjétől. A zenébe is belenyúltak kissé. A grafika és animáció egyszerűsödött, gyengébb lett. Mátrixos áthallások továbbra is, sőt, egyre jobban!;)

Ami viszont lényeges: az átlagos első és rossz második rész után ez nagyon jó! Végre rendes sci-fi/cyberpunk alaphelyzetet, hangulatokat kapunk – melyet ugyan nem fejtenek ki kellően, nem visznek tökélyre, de így is kissé bekomolyodik, borúsodik a cucc. Ráadásul, ha valaki nem akar az első két résszel bajlódni, akkor akár ezt is megnézheti különállóan, nagyvonalakban érthető lesz így is (bár talán az első részt érdemes lehet elé biggyeszteni). Sci-fi, cyberpunk, retro és Mátrix kedvelőknek érdemes lehet!

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2011.10.21

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s