No.6

No.6 animesorozat: Jó ismertető, jó hozzászólások, jó anime. Nem tökéletes ugyan, de számomra meglepő módon jó. Szerintem sokkal jobb így kicsit zavarosan, de végig érdekfeszítően, mint ha duplaennyi részben nyújtásokkal, filleresedéssel, unalomba fúlóan csinálták volna meg (sajnos nem ritka – és itt NAGY előny, hogy ezt én egyáltalán nem éreztem).

Ahogy OJ írta nem emelkedik ki, ugyanakkor több területen vannak nagyon jó, érdekes megoldásai, részei: grafikában (viszonylag kevés helyen, amúgy inkább átlagos), zenében (engem a háttérzenék is nagyon fogtak néha, OST-ba szívesen belehallgatnék, nem beszélve Nezumi nótáiról), pár fontos vagy poénos mondatban, humor több fajtájában, megható jelenetekben (bár nekem ebből is kevés volt), akcióban. (Egyébként: összeesküvésekről/forradalmakról általában kevés az infó, elég reális, hogy ismeretlen karakterek harcolnak arctalan diktatúra ellen…)

Az utolsó rész második felében én is odaillőbbnek éreztem volna egy sötétebb befejezést, mint férfitársaim írták Nezumi+Shion halála – esetleg a csecsemővel, Kutyatartóval lehetett volna enyhíteni vagy egyéb mással, de így is elment. Összességében számomra több volt, mint egy “csak” nézhető sorozat. Erős 10/7-re tartom, a 8-ról éppen csak lecsúszott nálam.

BL témáról meg: Engem nem is az zavart benne igazán, hogy van benne shounen-ai, hanem kicsit skizofrénnek, kicsit “alattomosnak” éreztem a rendezést ilyen tekintetben. Mármint talán “jobban tetszett” volna az is ha nyíltabban, őszintébben, határozottabban felvállalják a két fiú kapcsolatát, érzelmeit, vívódásait (persze legjobb lett volna férfiszempontból, ha egyáltalán nincs benne^^ – talán a második fele kevésbé veszélyes ezért srácokra, a végét kivéve). Arra gondoltam, hogy ez ilyen beetetés féle, mint amikor az enyhébb drogokkal akarnak a súlyosabb cuccok felé terelni, csak most itt talán ezzel a szinte-nem is-shounen-ai-al akartak majdani BL rajongókat nyerni^^.

Hangsúlyoznám még, hogy a sztori és a világkép is megfelelően jó volt szerintem (persze volt jópár hibája, de azzal együtt is) és egyáltalán nem éreztem azt, hogy csak a két főszereplő srác fangirlöknek szánt érzelmi rügyezéséhez (bár mint említettem érzelmileg nem éreztem nagyon mélynek a sorozatot) “álkeret”. S szerettem még a kicsi retro/ balkáni/ kelet(európai)/ kommunista hangulatát az egésznek – pl. városkép, szobabelsők, bútorok, faldíszítések esetében, de még a kardigán is ide tartozik nekem. Annyit még ahhoz, hogy ki mit lát bele a két főszereplő kapcsolatába, hogy mifelénk a férfiak semmilyen körülmények közt nem simogatják és csókolják szájon egymást – bár utóbbi, mint tudjuk pl. szovjet körökben is máshogy üzemelt…

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2011.09.27

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s