Omae Umasou da na movie

A You are Umasou 2010-es animefilm verziója: jó. Látványos, izgalmas, akciódús, vicces, aranyos.

Én mégis kicsit bajban voltam a TV-sorozat után vele: a szereplőket és a sztorikat eleve szerettem, vagyis elfogult voltam már a kezdésnél. Másrészt kicsit nehéz volt elvonatkoztatnom a TV-sorozattól, annak felépítésétől, mondandójától, hangulatától, a rám gyakorolt hatásától.

Lehet, hogy meglepően fog hangzani, de szerintem sem ez a mozifilm, sem a sorozat nem igazán kodomo, nem gyerekfilm. Míg ez inkább shounenes lett a poénjaival, erősödés-vonalával, küzdéseivel, addig a sorozat inkább seinenbe hajlik a megrázó, tiszta érzelmeivel, drámáival, a szeretet-központúságával, a másság témakörének és az együttélésnek, ill. szülői létnek mélyebb kifejtésével. Szóval összességében az nekem jobban tetszett, rendesen megfacsargatta a szívem, viszont emez meg jól szórakoztatott.

A mozifilm nagy előnye, hogy könnyebben fogyasztható: egyrészt a látvány, az animáció/grafika itt teljesen rendben van, míg a sorozatnál szörnyű, szerintem 10-es skálán kb. 2 (csak azért nem 1, mert elvétve van egy-két jópofa, már-már szép pillanata is). Emellett ahogy fentebb írtam populárisabb, könnyedebb is. (Ricz meg jó, hogy felhozta az Égből pottyant meséket, már nem is emlékeztem rá, összekevertem kapásból a Varjúdombi mesékkel.)

Ami nekem kicsit sántított itt, az a sorozat történeteinek mixelése és kiegészítése volt. Szerintem lehetett volna jobb is. A sorozat 4 – különálló – történetet mesél el, melyből a mozifilm az 1.-t és a 3.-t használja főként (a 2.-ból olyan keveset, hogy azt inkább nem is érdemes így számításba venni – ki is lóg a lóláb a hosszúnyakúnál, nem illeszkedik szervesen a filmbe). Viszont itt nincsenek olyan nagy csattanók, mint a sorozatnál, nincs olyan katarzis.

Összességében a fentiek mégsem jelentik azt, hogy nem tetszett. DE!:) JÓ volt. Csak a sorozat szerintem ennél is jobb, az már a nagyon jó kategória. Ugyanakkor az mindig is rétegmű lesz, ez meg bárkinek jó szívvel ajánlható.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2012.05.29

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s