Otona Joshi no Anime Time

Episode 1: Kawamo wo Suberu Kaze (2011)

A “fürge ujjak kisfilmje”.xD Micsoda rafinált finom erotikát feszítettek az Otona Yoshi no Anime Time első része alá! Meg azok a tükröződések! (szemben, képben…) Totál hétköznapi, keserédes sztori, egyszerű meg tömör. A grafika még néha ronda is, lassú is, meg monológ jellegű is. Mégis befér a nagyon jó kategóriába. A végén pöttyet el is érzékenyültem. Láthatóan itt is elsőkézből tapasztalták meg az alkotók a férfi-nő kapcsolatok igen összetett voltát…

Episode 2-4: Yuuge, Jinsei Best 10, Dokoka Dewanai Koko (2013)

Fullmoon már írt róluk, egy pár szót én is: Igazán nagyszerűek ezek is!  Ötletesek, humorosak, érzelmesek. Igaz, hogy a korábbi (2011-es) egy részében leírt “gyengeségek” ide is érvényesek: hétköznapiság, gyengébb látványvilág, nagyrészt monológjelleg – de itt sem igazán vonnak le az értékből. Talán a korábbihoz képest itt kicsit kevésbé összetettek, életszerűek az érzelmek, részben “rózsaszínebb”, “animésebb” lett, de a noitaminA-s josiei-k még így is – kis túlzással – kislánymatinévá törpülnek mellette. Ráadásul még az akusztikus zenei aláfestőkkel is eltalálták az ízlésemet és a komoly hangjáték is feküdt.

  • 2.rész: Nem éhesen nézni!  Rohadt nagy poén és egyben jó megoldás is volt a konyha élettel, színekkel zsúfolt valóságosságának, fotórealisztikusságának (illetve helyesebben nagyrészt élőkamerás felvételeinek) szembeállítása a többi helyszín vázlatos animáltságával szemben. De az üres házasság és a szigorú családi-, iskolai légkör szürke színárnyalatos üressége is, meg a kissé szürreális szexualitásé szintén. 9 alá.
  • 3.rész: Csak szeretnének ilyen fiatalosan kinézni a negyvenhez közelítő nők…  (Bár korrigálnak később.) Jópofa, finoman virgonc, aranyos kis darab. Szép első-csókos pillanattal. Szuper zenei aládolgozással. Szerk.: itt szégyelltem magam miatta, hogy férfi vagyok… 7 fölé.
  • 4.rész: A fejbekólintásaz előző két rész után… Pl. a ‘Farkasgyermekek’ anyukája után igencsak ajánlatos ilyet is látni. Tökéletes japán társadalomrajz, kár hogy kicsit túljátszák, túlsűrítik, illetve a végén könnyítenek a nézőkön, shounen szintre egyszerűsítik.Ha ezt nem teszik, akkor kedvenc-közeli lett volna nálam ez a sztori-trió. 8 alá.

De még így sem okozott csalódást. A 2011-es, korábbi első része szerintem egy kicsit jobb volt objektíve, mint ez a három, mégis valahogy szubjektíve jobban bejöttek ezek. Egyben a négyes meg kihagyhatatlan! Nem sűrűn mondok ilyet: nagyon szeretném, hogy folytassák!!!  Nyilván nem fogják, pedig egy nőcis Blue Literature Series kijönne belőle…

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2012.07.31 és 2013.04.10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s