Pandane to Tamago-hime

A Mr. Dough and the Egg Princess EGY KINCS. EGYEDÜLÁLLÓ!
Mármint abban a tekintetben, hogy valószínűleg sosem fogok eljutni Japánba a Ghibli Múzeumba – ezt és még jópár társát csak ott lehetett volna megnézni. Nincs DVD, nincs Tv/online sugárzás – és nem is terveznek. Lehet, hogy “csúnyán” hangzik, de idén egy “ismeretlen hősnek” köszönhetően camrip formájában már azok is megnézhetik, akik sosem jutnak el Japánba. Magas pontszámot nem tudok rá adni (és ebben már benne van az unikum jelleg is), de nem rossz, Ghibli fanatikusoknak meg egyenesen kihagyhatatlan. Csak 10 percecske és a zenés némafilmjelleg miatt olvasni sem kell, szöveg sincs. Nem tudom mennyire igaz (az én béna szemem nem így látta), amit a BakaBT-n írnak, idézem:
“Pan-dane to Tamago-hime” (Mr. Dough and the Egg Princess)… contains ~24,000 cels for 10 minutes of animation, the largest ratio in Studio Ghibli history. For comparison:
Water Spider Monmon – 30,000 cells in 15 minutes / Ponyo – 170,000 in 110 minutes / Spirited Away – 112,000 in 125 minutes / Princess Mononoke – 144,000 in 133 minutes”

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2012.08.07

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s