Scrapped Princess

A Scrapped Princess átlagos elemekből építkező mainstream sorozat benyomását kelti rögtön, de működik, jó, ízléses, okos megoldásokkal! Már az első része is jó, az egyszerű, de szép háttereken keresztül hangulatos fantasy-világot tárnak elénk. Varázslatos mesevilágba vonnak be. A második részében már van fürdőruhás pancsolás – a mumusaim az ilyen, általában bénán prezentált ecchi-betétek, de itt még ez is ízléses volt! Ennek a résznek a végére már nagyon jónak (8) éreztem és egyre csak erősödött a következő részeiben is. Jól ötvözték a készítők a különböző műfajokat, az igen mókás vígjáték elemeket és a megható drámai pillanatokat. A hátterek előtt a karakterek rajzolása és mozgatása azonban gyengébb, de előzőek miatt szinte lényegtelen, alig zavaró. Az OP-ED elég jellegtelen volt, szerencsére a videóverzióm nem is tartalmazta őket, nem kellett áttekerni. Jó kis filózós, nagyotmondós, rövid bölcsességeket is adtak időnként.

Szóval sokakkal ellentétben nekem az eleje nagyon bejött, egészen kiválónak éreztem. Aztán viszont átlagosra, gyengére esett a színvonal – valahonnan a harmadától. Átlagos anime-hibaként itt is megkaptuk, hogy állandóan a szereplők száján keresztül akartak nekünk mindent elmagyarázni, “szájbarágni” (mint Haseo is írja – “túlmagyarázták”) – ahelyett, hogy mozgóképhez illően mutatták volna, lett volna valami történés, látvány. Ha ez érdekelne, akkor olvasnék (itt túlságosan átütött a light novel eredet). Így összességében nálam még a 6-ról is épp lecsúszott, mivel bár az elejét, az alaphelyzet felvázolását nagyon szerettem, de kiemelkedő azért az sem volt.

Érdekesség volt kicsit a rengeteg fegyverekkel kapcsolatos név, kezdve az Istenektől, a lovak nevein át – ANN vagy Wikipédia szép hosszú felsorolást is tart belőle, én csak kisebb részét ismertem fel közben.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2013.08.10

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s