Sengoku Basara

A Sengoku Basara az egyik legjobb játékadaptáció az általam látott animék közül. Már amennyire meg lehet állapítani néhány játékvideó megnézéséből (a játékok szintén poénosnak és még jobban adrenalinhajcsárnak tűnnek). Szórakoztató, de a legjobb dolog benne a zenéje és azon belül is az OP a “tánckaros videóval” (sometimes I wish to live my life untamed too).

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2012.03.26

10 gondolat “Sengoku Basara” bejegyzéshez

  1. Nekem nagyon rosszul esett. Nem azért, mert végtelen rossz lett volna. Egész egyszerűen én csak az AA-s ismertetőjéből tájékozódtam, és abból egyáltalán nem azt szűrtem le, hogy ez egy komolytalan, könnyed, teljesen egyéni felfogású történet. Abból nekem egy komoly történelmi darab rajzolódott ki, így nagyon rossz szájízzel álltam fel előle. Gyaníthatóan újra kellene nézni, mert mikor (jóval) később megnéztem az OVA-ját, akkor már tudtam, mire kell számítanom, és jól is szórakoztam rajta.

    Kedvelés

  2. Mindig azokkal a fránya előzetes várakozásokkal van baj! : ) Ezért (is) szeretek én a lehető legkevesebbet tudni az animékről megtekintés előtt, mármint ismertetőt sem olvasni, legalábbis elejétől végéig sosem… Erre sem emlékszem már, de úgy rémlik, hogy először csak néztem bután, nehezen szoktam hozzá a humorához, de aztán rákaptam, megfogott.
    Újranézés? Nem pártolom. : ) Annyi megismerni való van még a világban…
    Második sorozat? Hm, nincs a nézendőim közt. Akkor már inkább a játékok mozgatnák a fantáziám. Ezt az elsőt sem tudom már, hogyan szúrtam ki. Valószínűleg az AA-videó és részbeni AA-hájp miatt. : ) Meg talán mert őrült cuccnak hírlett – amiket hajlamos vagyok csipázni.

    Kedvelés

      • Az. Mert sarkítasz, amit magamra veszek.
        Egyrészt nem valami hype (basszus, ez de feleslegesen használt idegen szó) miatt kezdtem bele, mert ez önmagában nem érint meg. Vagyis annyiban megérinthet, hogy belenézek az első részbe talán és aztán évekre jegelem sokszor. Másrészt jobban is jártam volna, ha utánaolvasok vagy esetleg megnézem a trailerét, hogy többet tudjak róla, mert se az angol rövid leírások, se a magyar AA-s nem mutatja meg, hogy milyen komolytalan cuccról van szó, hanem azt hangsúlyozzák, milyen történelmi (ez utóbbi halmozottan az AA ismertetőre igaz, így az kifejezetten szutyok a szememben). Attól nem félek, hogy az ismertetőben leírt vélemény befolyásolna, mert hiába marha jó szerinte, ha szerintem marhára nem szórakoztató. A grafika szépségét, kivitelezését dicsérő részek leperegnek rólam, mert magamból kiindulva nem mindenkinek van szeme és füle hozzá, ráadásul pont nem érdekel ennek a kiragadása.
        Az egésznek a rákfenéje a spoilerekben van csak, a kommentek is veszélyesek emiatt. Ismertetőnél hivatalból is el kellett olvasnom pár százat, annyira gyakran azért nem jellemző. A kommentek viszont veszélyesek. És az még a legjobb eset, amikor eltrollkodják azt, hogy lelőnek valami fontosat, közben pedig ilyen nincs is a műben.
        Újranézni meg úgy is csak azt fogom, amihez kedvem is van. Ha pedig kedvem van, akkor már megéri, mert akkor élvezni is fogom. Pont.

        Kedvelés

Hozzászólás