So Ra No Wo To (Sora no Oto)

Nocsak, nocsak! Csak nem egy igazán jó anime? Nincsenek negatív vélemények. Vagy csak rám vártatok? Hát lássuk ezt a számos címen (Sora no Woto, Sound of the Sky…) futó animét:

A sorozat kezdése, az első helyszín az valami fantasztikusan jó! A grafika, a zene, a hangulat! Nyami. Az első rész végéig ebből sokat megtartanak, nagy várakozásokkal tekintettem a továbbiak elébe. Hiába zúdítottak a nyakunkba – enyhén szólva – nem tökéletesen összedobált kulturális katyvaszt (német, francia, olasz, [Helvetia kb. egyenlő Svájc…] spanyol plusz japán, kínai és egyéb ázsiai) még ez sem tudta elrontani és a zavaros sztori meg a totál sztereotíp szereplők sem (melyek más animékre emlékeztetnek bennünket itt-ott). A háttérgrafika lenyűgözően gyönyörű, részletes, hangulatos! Mellesleg érdemes megnézni a netről azokat az összehasonlításokat, ahol a valós világot vetik össze az anime képeivel! (stb. stb.)

Sajnos a második résztől megmutatta a sorozat az igazi arcát: nem moe csomagolású egyedi cucc, hanem csak egy “átlagos” moe katyvasz, pénzügyileg jól kiszámított, de valós értékét tekintve fapados érzelmi hullámvasúttal (amiből azért, ha igazságos akarok lenni, azt kell mondjam, hogy egy-két ponton kitör, de ez kevés). Szóval nyugodtan lehet K-On-nal hasonlítgatni vagy a háborús moékkal… Összességében egyébként a K-On pl. szerintem jobb is, mint ez. Mert az legalább egy őszinte moe, ez meg egy “hazug, alattomos”… Ráadásul loli fanservice-szel (a kislánybugyi-villantások mennyisége túllépte az ingerküszöböm… mert több volt, mint nulla). A slice of life-os részei itt-ott egész aranyosak, de az átlagból nem törnek ki (van pl. amikor a “bepisélési küszöbnek” egész sok figyelmet szentelnek, meg van hogy a teljes menetfelszerelésnek is, ami utóbbi pl. tényleg cuki volt). Aztán néhány rész után elkezd a cucc komolyodni – van az egész sorozatban néhány igazán frankó komoly gondolat. DE az a gond, hogy sok komolykodása gyerekes, művi, nem őszinte, megjátszott. A sorozat fele után sajnos már a grafika és az animáció sem olyan szuper, mint az első két részben, persze azért ez kb. a végéig még így is megmarad húzóerőnek. A rézfúvósok hangja, játéka is húzóereje, jellegzetessége lehetne a sorozatnak, de sajnos viszonylag keveset használták. Egy-két igazán szép aláfestőzene azért elhangzik, ezt az OST-on is lehet csekkolni.

Végignézhető, még én sem haltam bele, sőt a hátterek miatt érdemes is akár. De csak az első résznél gondoltam, hogy 10-ből 8 körül lehet, a másodiktól 6 körülire esett és a fele után már csak 4 és 5 között ingadozott nálam.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2012.10.09

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s