Summer Wars

A Mamoru Hosoda által rendezett, többszörösen díjnyertes Summer Wars animefilm pozitívumai: Kedves, aranyos, vicces, PROFI (grafika, animáció, zene[külön OST is] stb.), pörgős, jó.
Negatívumok: Bugyutácska (OZ), ötlettelen (Tokikakéhoz képest órási visszaesés).
Ajánlott megnézni, kellemes egyszeri családi szórakozás lehet(-ne ha szinkronizált lenne). 7/10.

De, ahogy többen írták: legjobb animefilm meg mestermű?! Ne má’! Minden este megnézhettek egy ilyen fajsúlyú filmet élőszereplős verzióban a tévében. Bizony a sokak által utált Hálivúd is ontja ezeket tucatjával. Hangsúlyozom: ettől még azoknak és ennek is megvan a helye, lehetnek jók! Nézzetek több egészestés animációt (movie-t)! (S ne csak japánt!)

True mondandóját már Norro diplomatikusan szelídítette, de kb. hozzájuk kell csatlakoznom. Ahogy fentiekben leírtam az egész összességében szerintem jó, de totál igaza van True-nak abban amit írt, csak azt én nem rémesnek kódolom, hanem csak negatív értelemben bugyutának, sablonosnak, ötlettelennek (Norro dinkának – ja, igen: a mélypontban is egyetértek). Nekem a profi megvalósítás és a család/ közösség/ összefogás ereje (kicsit majdnem túl nyálas, de még épp elviselhető) hangulat (amit megértek, hogy mennyire fontos az egyénekre szétesett modern japán családok figyelembevételével) az OZ-beli (nézzétek az azonos című AMCSI tévésorozatot inkább) bántó bénaságokat megbocsájtatta velem.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2011.02.14

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s