Uchouten Kazoku

Igazából az a baj az Uchouten Kazoku animesorozattal, hogy csak a sok gyenge-átlagos animéhez képest emelkedik ki – a kiemelkedőkhöz viszonyítva viszont totál átlagos.

Szomorú pl., hogy az eredeti szerző másik művéből készült sorozatot, a The Tatami Galaxy-t csak jóval kevesebben jelölték be látottnak AA-n, holott az klasszisokkal jobb ennél. De lehetne citálni sok más mellett a yakin által is felhozott Pom Poko-t, ami szintén jobb, összetettebb, többgenerációs élményt nyújtó.

A sorozat első felével nem az a baj, hogy lassú folyású, hanem hogy a kisebb sziporkák ellenére képtelen elszakadni a mainstream átlaghangulattól, az átlagmegoldásoktól. Egyértelműen kiemelkedőt-kiválót először – és egyben utoljára a 6.rész hoz: az elfogyasztó-elfogyasztott/ szeretet-elfogadás-élet-elmúlás stb. tematikákban történő gyönyörű filozófiai eszmefuttatással és az őszi levélhullásos-fényjátékos látvánnyal, meg a kútba csöpögő könnyáradattal. Ez a rész biztosan megérdemel egy kilencest tízből. Ezt követően a 8.rész még ami egyértelműen jó (10/7) a családi beszélgetéssel – városi “szellemvasutas” száguldással. Meg az utolsó két része, ami egész kellemes.

10-ből ez nálam hat alá és utólag kis sajnálkozás a fölösleges időtöltésért.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2013.10.11

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s