Furusato Saisei: Nihon no Mukashi Banashi

Én még mindig – hosszú évek óta – arra várok, hogy hátha lesz több (annál a párnál, amit volt szerencsém látni) angol feliratos rész az ehhez a Folktales of Japan című animesorozathoz hasonló ’76-os, több, mint ezer részes sorozathoz. Vagy legalább a 2005-ös felújításához. Ez azokhoz képest “kodomósított” verzió, bár vannak hasonlóságai (a dolog jellegéből adódóan – természetesen). Az első rész (ami, mint a továbbiak is 3 külön mesét tartalmaz) alapján ez is jobb, mint a semmi – legalább ezt feliratozzák!

A 3. részre már egész hozzámnött az aranyos OP/ED, kár a minősíthetetlenül gyenge aláfestő-zenékért. A grafika egyre jobban tetszik, teljesen hozza a régi japán népmesegyüjtemények hangulatát! A sztorik továbbra is túlzottan gyerekre optimalizáltak, de már párszor legalább megmosolyogtattak! Akik figyelemmel kísérték az AA-s projekt régi, fekete-fehéreket, azoknak lenne már néhány ismerős történet…

Nyilván több ezer részt én se néznék meg, de egy százast simán: a Magyar Népmesék is annyi részes – mégsem untam soha, mindig szívesen néztem (pedig ott is, itt is rengeteg hasonló történet / visszatérő motívum / ismétlődő tanulság van). Amúgy pl. Nicovideón anno kismillió része fenn volt az általam citált, ennél fényévekkel komolyabb cuccból, persze raw-ban…

Nem a látvánnyal, színhasználattal, karakterdizájnnal, hátterkekkel van itt gond, azt minden szürreál kedvelőnek ajánlom jó szívvel!:) A probléma a történetek előadásmódja, amit még családinak se neveznék, mintha a “nagyobbakról” kissé elfeledkeztek volna, pedig az első 9 sztoriban már voltak nagyon zúzós témák is: korrupció, eltervezett házasság, “shounen-ai” stb.

Na, a 23. részben ugyanúgy megvan a “Fingós Feleség” meséje, mint a régi sorozatban. Nem tudom, hogy mennyiben és melyik (a 37 vagy az 1000+ részes) “felújítása” lesz-e, de ez így “gázos”. A régiben ugyanis majdnem minden jobb (pl, a sztorimesélés, a zene), akkor meg ez az új minek?

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2012.04.15-09.16

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s