Wakfu

Még jó rég néztem, akkor az első évad fele előtt dobtam, kb. 12 rész után. Szerintem ötletes és kreatív sorozat a Wakfu, kellő mennyiségű humorral és dráma is került bele némi. Nekem sajnos túl gyerekes volt, de akit ez nem zavar, az nyugodtan tehet vele egy próbát. Néha kimondottan kodomo szinten, máskor kb. a shounen “belépő szinjének” megfelelően bonyolítják a fantasy sztorijukat. Érdekes ahogy a franciák nem csak használják, hanem parodizálják is a műfajt némileg és az egészhez jellegzetes francia ízeket kevernek. Az első részeiben szerintem túl lassan indítanak, később viszont “univerzumokat romba döntő páros küzdelmek is vannak a la DBZ” (na eddig én már nem néztem, csak beletkergettem). Itt-ott kellemesen elvontba is hajlanak.

wakfu_013

Igazán engem a Noximilien special epizódja fogott meg, az erősen elvont látvány és tartalom kedvelőinek ajánlatos a megtekintése. Masaaki Yuasa (Mind Game, Kaiba, Tatami Galaxy, Genius Party) dolgozott rajta, az egyik kedvenc alkotóm.

wakfu_025

Van még másik két specialja is, amelyekből tegnap megnéztem a legújabbat, a 2.évadhoz kapcsolódó Ogrest-et. Önálló műként nézhető és vannak naaagyon aranyos pillanatai, úgyhogy ez is ajánlható igazából, de ugyanaz a gondom vele, mint a sorozattal: kicsit túl aprókat céloznak meg vele. Persze szépen kikacsintgatnak itt is a felnőtt témákra, felnőtt poénokra. Amin viszont leszakadt a pofám, az az, hogy a Madhouse (és több más stúdió) mellett tényleg szerepel a stáblistában a Studio Ghibli! Ugyan előtte olvastam ezt a neten, de teljesen szubjektív véleményként közölték, forrás vagy részletközlés nélkül, nem is hittem el és lehülyéztem őket magamban.^^

Bejegyzés és pillanatképek eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2010 és 2012

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s