ma román-magyar: és miért én szégyellem magam helyettük?

Pedig ismerem én a régi mondást: Internet is for porn. Meg a hülyéknek. Is.  De a 17.10-kor ma m1-en kezdődő Románia-Magyarország Eb-selejtező közvetítése kapcsán miért kell szégyenkeznem, hogy magyar vagyok? Persze mit is várok a futballcirkusztól? Ha már nincs aktuálisan világháború, csak ki kell engedniük valahol a gőzt derék fiainknak, nem? És ide behelyettesíthetjük minden nemzet tesztoszterontól duzzadó hímjeit. Akik jelen esetben a lelátókon gyalázzák országuk hírnevét. És még merészelik őket szurkolóknak nevezni… Tisztelet a kivételnek persze – de sajnos nem ők látszanak.

Oké, a románok most először vetik be titkos-fegyverüket, az új futballhimnuszukat. Ellenünk. És?! Nem minősítem a nótát, megtették már mások. Gyerekek, nem kell felvenni a kesztyűt! Legalábbis, nem így… Mert a románokat mocskoló magyar nyelvű kommentek minősíthetetlenek, amik a román dal alá kerültek. És miért kell mindig Erdéllyel előjönni ilyen kontextusban? Az egy sokkal szebb vidék, sokkal jobb emberekkel – minthogy ilyen vulgárisan megnyilvánulók méltatlanul szájukra vegyék. Tudom, tudom – internet, de akkor is. Ráadásul a kemény mag ezeket élőben is holt komolyan gondolja. Én a magyaroknak szurkolok persze: Hajrá Magyarország! Imádkozom érted és fiaidért: térjetek észre.

Reklámok

3 thoughts on “ma román-magyar: és miért én szégyellem magam helyettük?

 1. Fociról nekem mindig az jut eszembe, főleg amikor ilyen nemzetek közötti “rangadó”, feszültség van a levegőben, hogy ha nem lenne, akkor már rég háborúznánk egymással. De amúgy tény, hogy amit egyes szurkolók művelnek az túlmegy a feszültség levezetésén, és teljesen elfogadhatatlan, égő.

  A másik meg, hogy talán azért sem kellene mélyíteni a rossz viszonyt a szomszédainkkal, tágabb értelemben pedig a “gonosz Nyugattal”, mert észre kéne már venni, hogy arról szól az EU (hibái ellenére is), hogy eltörölje a belső határokat. Másképp legalábbis nem kapjuk vissza Erdélyt… amelyről tényleg nevetséges is már így beszélni, gondolkozni.

  Kedvelés

   • Én sem vagyok egy jós tehetség, de úgy látom, hogy az emberek minden jó kezdeményezést, alapeszmét el tudnak csúfítani. És hát nem hiszek egyébiránt a jóslatokban, ugyanakkor egyelőre jobb alternatívát sem tudok az EU-ra. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s