Fórummoderátorok, adminok figyelmébe

Meg ajánlom mindenkinek, kiemelt helyen saját magamnak persze… Idegen tollakkal ékeskedve jöjjön ismét egy reblogolás. Most a kooszablogról – bár időközben az eredeti poszt, ha jól látom törlésre került. Úgyhogy csak virtuális, tiszteletbeli újramegosztás lesz ez… Kicsit fészbúkrabölcsességetposztolós, de sebaj. Nekem nagyon tetszik! Ha túl bonyolultnak érzed a Tízparancsolat betartását vagy akár csak megjegyzését, akkor ez neked való! Ha azt gondolod, hogy a kereszténység főparancsolata, a “szeress” túl avítt és nyálas, nem illik a mai korhoz, akkor ezt neked találták ki! Idézet a Wikipédiából:

Ne legyél bunkó! /Don’t be a jerk/

“Ha az emberek csak ezt az egy dolgot betartanák, akkor semmi szükség nem lenne a többi irányelvre… A ‘ne legyél bunkó’ felfogás az összes társadalmi tér alapvető szabálya. Minden más, egymás elviselését irányozó szabály ebből indul ki. Bár senkinek sincsen hatalma arra, hogy valakit azért tiltson ki, mert bunkó volt (mert az maga is bunkóság lenne), ez nem azt jelenti, hogy célszerű bunkónak lenni. Szóval ne is legyél az. Nem definiáljuk, hogy mitől lesz bunkó valaki, és ez direkt van így. Ha jelentős számú ember célozgat arra, hogy bunkó vagy, akkor talán elképzelhető, hogy most az egyszer nincs igazad…”

És így tovább, érdemes végigolvasni. Sőt az angol nyelvű eredetit is, amely egy kicsivel bővebb.

Ugye, hogy ugye? Bárcsak egy kicsit egyszerűbb lenne a világunk és ne mindent elméleti agyonszabályozással igyekeznénk megoldani a helyett, hogy a gyakorlatban próbáljuk alkalmazni az egyszerűbb vezérelveket…

5 thoughts on “Fórummoderátorok, adminok figyelmébe

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s