Két dolog

…hiányzik nagyon már évek óta a magyar Parlamentből:

  • egy kalózpárt és
  •  egy viccpárt.

Na jó, esetleg egy harmadik: egy nőpárt.

Az internetadó most megmutatta, hogy mekkora szükség és milyen nagy igény is lenne egy kalózpártra. A magyar politikai élet pedig évek óta egy nagy vicc – kéne már valaki, aki ezt profi módon a szélsőségekig elviszi. Az internetet járva pedig egyre másra találkozom megkeseredett nőkkel, feminista felhangokkal.

Persze igazából lehet, hogy csak egy-egy apró dolog hiányzik: mondjuk tisztesség, netán alázat. És az is lehet, hogy mindegy milyen szervezet, milyen csoport alakulna friss, új arcokból – a régiek úgyis rájuk telepednének és besároznák őket. Pici ez az ország, nehéz újat felmutatni, függetlennek lenni. Mindenki valakinek a valakije. Elég reménytelennek tűnik ez a dolog. Valószínűleg pont ezért lenne érdemes küzdeni érte… Mármint annak aki nem csak a lóvéért csinálná. De az is lehet, hogy még mindig nem elég reménytelen ahhoz, hogy mozduljunk magunkért. Még mindig nem elég rossz. Még mindig nem ment ki mindenki saját magáért az utcára. Mert utána, ebből a tapasztalatból már lehetne  EGYMÁSÉRT is kiállni…

3 gondolat “Két dolog” bejegyzéshez

  1. Szívesen mondanám, hogy hiányzik onnan a józan paraszti ész, de inkább a tisztesség és őszinteség. Kár, hogy a választásokhoz demagógia kell, mert azzal nem lehet választást nyerni, hogy át fogjuk alakítani a teljes ellátórendszert, mert a jelenlegi olyan mértékben fenntarthatatlan, hogy előbb-utóbb összeomlik.

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólás