Nem álom a reklámmentes tévézés

Mindenhol körülvesznek bennünket a reklámok. Különböző trükkökkel, szűrökkel ugyan részben kikerülhetőek: tévében és neten is. Engem néha nagyon zavarnak, de egyes esetekben – mint a rövidfilmek kedvelője – kifejezetten élvezem is őket. A Puzsér-féle reklámellenes szélmalomharcot mindenesetre túlzásnak tartom, ha sok elemében nagyon igaza is van.

Tegnap este mindenesetre nagyon meglepődtem, amikor fiam talált egy olyan új tévécsatornát, amelyen semmilyen reklám nem volt! Pedig ilyen egyébként nincs. És most mégis van… Bár a csatorna műsorkínálata kissé egyhangú és sugárzott műsorai repetitívek, egyszerűek. Mégis összerántotta szűk családunk összes tagját és jól elszórakoztunk rajta.  Találgattuk az adott program kimenetelét, fogadásokat kötöttünk rá és hangos zajongással, nevetéssel nyugtáztuk amikor megláttuk az eredményt.

És hogy miről van szó? Beszarsz! – mondaná a kultúrember! A Kandalló nevezetű tévécsatornáról. Aminek talán így már kitaláljátok a műsorait… Bizony 20.00-tól most is a Kandalló című műsor lesz rajta. Aztán szintén a Kandalló. Majd megint. És újra. És holnap, meg holnapután, meg tegnap… Nonstop kandalló. Nincs korhatár besorolás. Nincs reklám. Nonstop, folyamatosan, 24 órában egy kandallót nézhetünk a tévében, ahogy fahasábok égnek benne és hallgathatjuk a tűz hangját. Valahogy így. ENNYI! De most komolyan???

És tudom, hogy ez nem újdonság, régebben is feltűnt már itt-ott, meg is lepődtünk rajta anno. De nem 24 órában sugározták, folyamatosan, napról-napra… Na mindegy. Ja, azt nem is mondtam, hogy ez miért hozta össze a családot és mit tudtunk találgatni a kandalló-műsor CSELEKMÉNYÉVEL, TÖRTÉNÉSEIVEL, KIMENETELÉVEL kapcsolatban… Sejtitek? Hát először is azon röhögtünk hogy az elektronikus műsorfüzetben órára beosztott és felsorolt egymás után ugyanaz a Kandalló című műsor. Aztán pedig azon agyaltunk, hogy vajon mennyi időnként indítják újra a felvételt és leég-e a tűz, elfogynak-e a farönkök. Mindannyian arra tippeltünk, hogy a tűz azért nem aludhat ki. De a szép nagy rakás fa idővel azért egyre inkább esett össze és vált hamuvá, lassan-lassan szelidültek a lángok. Nőtt bennünk az izgalom, na vajon mi lesz? Micsoda izgalmak!!! Na, mi lett? Benyúlt oldalról egy kéz a képbe és új fahasábokat hajított rá… NEEE! Könyörgöm! Ha már illúziót keltünk, egy bensőséges, romantikus kandalló hangulatát akarjuk a proli lakásába varázsolni, akkor utána ne tolakodjunk be az intim zónájába. Takarodjanak az idegenek a kandallómból! Ne nyúlkáljanak a szobámban ismeretlen emberek, ismeretlen kezei. Csapjon rá valaki egy rohadt nagyot!!!

5 gondolat “Nem álom a reklámmentes tévézés” bejegyzéshez

 1. Hát ezen most jót röhögtem. Még a könnyem is kicsordult egy csöppet.
  Kedvenc részem: “Nőtt bennünk az izgalom, na vajon mi lesz? Micsoda izgalmak!!! Na, mi lett? Benyúlt oldalról egy kéz a képbe és új fahasábokat hajított rá… NEEE!”
  Itt felsírtam. Hatalmas előadásmód. Köszönöm, ez így estére jólesett.

  Kedvelik 1 személy

  • Örülök, ha jól szórakoztál! Mi is jót mulattunk, keresztbe-kasul ugrattuk egymást, szellem- és horrortörténeteket vizionáltunk, szőttünk a kandalló tüze és a rejtélyes kéz köré… Viszont jól a kiemelésed fölhívta a figyelmemet a szóismétlésemre, izgalom helyett lehetett volna feszültség mondjuk… Le van ejtve, most már nem kozmetikázom.

   Kedvelés

 2. Nem tudtam miről fog szólni a poszt, itt tartok az olvasásban:
  “Tegnap este mindenesetre nagyon meglepődtem, amikor fiam talált egy olyan új tévécsatornát, amelyen semmilyen reklám nem volt!”
  Erre első gondolatom, hogy bekommentelem a Kandalló tv-t, hátha valaki nem ismeri, erre folytatom a posztot… XD

  Kedvelik 1 személy

 3. 🙂 Oké, azt hiszem előkeresem az antennakábelt és visszadugom a TV hátuljába! Lassan 4 éve nem nézek TV-t, csak extra vészhelyzetben: pl. ha nincs net, vagy elfogytak a letöltött filmek és karácsonykor.

  Kedvelik 1 személy

  • Haha… Egyébként nekünk pl. “magentás” IPTV-nk van, így ha nincs net, nincs tévé… És ha jól látom ezt a Kandalló TV-t tán tavaly sugározták először magyar földön így folyamatosan – ki nem fogod találni… pont karácsonyra.:)

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s