Egy anime kritika blog első szülinapja – és nyugdíjazása?

Csak a kérdőjelek maradtak. Az állítások elfogytak. Már mind leírtam őket. Szétterítettem őket a blogon és kérdések sarjadtak ki belőlük:

  • Egy? A sok közül biztosan. De az a bizonyos egy-e?
  • Anime? Azzal kezdődött, de mára már alig. Később, hogy lesz? Lesz-e? Akarom-e? Kell-e?
  • Kritika? Mindig mondtam, hogy nem. Úgy nem. De kritikus és önkritikus. Úgy igen.
  • Blog? Szerintem igen. De más láthatja máshogy. Az elképzelések, igények, egyéni definíciók ezerfélék.
  • Első szülinap? Igazából nem, mert november 23-án volt az első bejegyzésem egy éves évfordulója. Viszont a WordPress 2014. augusztus 21-én küldött már egy Happy Anniversary-üzenetet. Valószínűleg akkorra már eltelt egy év a regisztrálásomtól, csak később kezdtem posztolni.
  • Nyugdíjazás? Már nagyon vártam, hogy ezt leírhassam. És fél éve még azt mondtam volna, hogy valószínűleg igen. Most viszont már nem tudom. Nem valószínű. Elég, kevés vagy sok? Nekem – másoknak…
  • Mind leírtam őket? Nagyjából. Azt is amit nem kellett volna. Talán. Ártottam vagy használtam vele? Magamnak – családomnak – másoknak…

azelsoev

Fel- és leiratkoztak… ahogy tettem én is mások blogjaival. Leiratkoztam például azon blogokról, ahol azt éreztem, hogy nem kívánatos a személyem. Aztán nemrég ismét változott a blog címe: Gondolatfoszlányaim Emléktára, majd Digitalizált Élményvadász, jelenleg pedig Digitalizált Szabadság. A Sztriptíz-menüt kicsit aktualizáltam, létrehoztam a Rivaldát. Az Ablak-menüpontba áthelyeztem a linkelt blogokat-oldalakat és a geekségek mellé immár bekerültek a non-geekek is, hiszen az elmúlt fél évben erősen errefelé mozdult az én blogom is. A Leltár menü alá pedig írtam némi összefoglaló toplistázást az első év terméséből.

 És most?

15 gondolat “Egy anime kritika blog első szülinapja – és nyugdíjazása?” bejegyzéshez

    • Köszi!:) Az alcím nekem is tetszik! Úgy érzem, hogy eddig ez (ami tán a negyedik verzió) ül legjobban, ez illik legjobban hozzám. Ehhez képest a blog főcímével továbbra sem vagyok elégedett…

      Kedvelés

    • Köszi! 🙂 Ugyanakkor az az igazság, hogy ezt a bejegyzést már 1-2 hete kb. készre írtam és az utóbbi egy hétben annyit, de annyit beszélgettem IRL, hogy valahogy teljesen elvesztettem az érdeklődésem a virtuális pofajártatás irányába… Így lesz-e tovább vagy máshogy… azt nem tudhatom.

      Kedvelés

  1. Utólag is boldogat! =) Elsőre egész szép számok jöttek össze, a saját elsőéves évfordulómra emlékeztet. Megyek is ablakot nyitni, mert erős nosztalgia szag lett a szobámban. =)

    Kedvelés

    • Köszi. Mondjuk a te elsőéves számaid nagyságrendekkel nagyobbak. Nem mintha az utóbbi időben okom lett volna elégedetlenkedni a számaim tekintetében. Meg bár nem lényegtelenek a statisztikák, de lehet őket így is – úgy is nézni, végül is nem ez a lényeg.

      Kedvelés

      • Igazából arra jó, hogy az ember majd vissza tudja nézni, mi-hogy változott az évek során. Plusz érdekesség, hogy azért mégis hol tart a blog, úgy alle zusammen.

        Kedvelés

        • Alan again compares apples with pears. The Sunday Telegraph article is an investigative piece, the BBC one simply reports what happened and reaction to it.More to the point, have you paid a royalty for use of the Molesworth image? It’s still in copyright, so unless you’ve cleared this for use you’re breaking copyright la&s &nb.p;wnbsp;5 likes

          Kedvelés

Hozzászólás