Offtopic

Eddig is látható volt, hogy nem ódzkodom a pár soros, rövidebb, “böffentésszerű” bejegyzésektől, de most felmerült bennem az is, hogy létrehozok a blogon egy ilyen helyet is. Ahol még az eddigieknél is rövidebben, akár pár szóban és teljesen random módon szólalhatok fel. Például, ha egy netes jelenségről, mondjuk a mostani, új AA-s feliratos lista formájáról és “deklarált szabályairól” van velős véleményem. Vagy nem telne ki egy rövid blogbejegyzés sem az épp megnézett Hajdu Szabolcs-féle Bibliothéque Pascal filmmel kapcsolatos élményeimből, de pár figyelemfelkeltő szót szentelnék neki. Vagy terápiásan kikiabálnám hogy már mennyire vágyom a tavaszt, esetleg unom a nyarat. Bármit. Akár csak így Twitter-szerűen vagy egy fórum offtopic részlegéhez hasonlatosan. Illetve teheti ezt ugyanígy bármely látogató, ha lenne esetleg rám is vonatkozó nem az egyéb bejegyzésekhez kapcsolódó kérdése, véleménye, bármije.

109 gondolat “Offtopic” bejegyzéshez

  1. Folytatás eminnen: https://balaaz.wordpress.com/2014/03/09/offtopic/comment-page-1/#comment-186 (Valamiért egy hónapja, amikor megnyitottam a blog offtopicját, akkor itt a rögzített oldalaknál elbénáztam valamit, ezért inkább egy sima bejegyzést használtam. Most viszont rájöttem, hogy megy ez – és itt a fejlécen rögzítve csak jobb helye lesz. Folytassuk itt!!!)

    Oké, elismerem hogy mindig a hazai pályán lévő van előnyben, azaz jelen esetben én, és a látogatónak van nehezebb dolga, vagyis most itt neked. Sajnálom, ha félreérthető voltam, nem volt szándékomban felhúzni téged! Komolyan mondom! Bocs! De ha “normálisan társalogni akarsz velem”, akkor azt megteheted. Ha nem akarod, nem teszed. Csak rajtad áll. Én itt vagyok és örülök, ha “normálisan beszélgetni próbálnak” velem. Akár te, akár más.

    Nem gyanúsítalak, nem könyveltelek el bajkeverőnek és nem gondolok csak rosszat az emberekről. Csak megállapítottam az általad közölt tényeket (fent vagy AA-n valamilyen nick-el, idejössz egy másikkal és legközelebb majd egy harmadikat fogsz használni – vagyis többszörös álarcot viselsz – , némileg provokatív nicket és megszólítást használsz, aztán figyeled a reakciót stb.: ki tudja miért, milyen szándékkal) és elgondolkodtam felettük.

    Mondom még egyszer: ha nem akarsz nem jössz ide. Ha idejössz – “normálisan” – szívesen látlak, de ez utóbbi esetben célszerű szerintem, ha próbálsz lehiggadni és elgondolkodni. De te tudod mire vagy képes és mit akarsz! Ha dühöngeni, káromkodni akarsz – tőlem azt is megteheted, de gondold át kérlek a szavaidat, mert én is tudtam volna ugyanebben a stílusban visszaválaszolni, de nem látom értelmét, hogy feleslegesen bántsuk egymást… Érted? 🙂

    Ui.: Szerintem a barátságok nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, nagy strapabírás szükséges hozzájuk, nem lehet megsértődni azonnal, illetve kell tudni megbocsátani, megérteni, békülni és még hosszasan sorolhatnám. Én nyitott vagyok ezekre…

    Kedvelés

    • Szia!
      Elnézést a kirohanásért, csak tényleg nem szeretem ha előzetes ismeretek nélkül kategorizálnak. A fater megszólítást nem szántam sértésnek, csak abból adódóan használtam, hogy átlagban dupla annyi idős vagy mint az átlag animéző, és szerintem a fater még annyira nem bántó. Azért akartam másik nevet, mert rájöttem, hogy nem tetszik ez, és túl gyerekes, ennyi a történet, a pillanat hevében rosszul választottam.
      Daemon néven vagyok fönn AA-n, nem volt sok hozzászólásom, szóval nem biztos, hogy ismersz. Az a név sem tetszik, amikor regisztráltam akkor csak az érdekelt, hogy le tudjak tölteni, de mára már megbarátkoztam vele.
      A blogodat azért nézegetni fogom, de mivel úgy vettem észre, hogy a gondolkodásmódunk merőben eltér(olyan nagypapás:D a tiéd), ezért nem biztos, hogy sokat fogok ide kommentelni. Mondjuk ha leírnád a fansub háborúkat meg hasonló összecsapásokat, na arra tuti vevő lennék, meg hogy milyen érdekek húzódnak a háttérben. Még a patogatottkukit is bekészíteném az olvasásához, mint a Dobay Ádám felesége a teszkósat a fostos otthoni előadásaikon. Elnézést a késői válaszért.

      Kedvelés

      • Korrekt válasz – így már értem, köszönöm szépen!

        A Daemon-nickre felfigyeltem, voltak hasonló meglátásaink olyan dolgokról, amit sokan mások teljesen máshogy láttak. Aztán persze láttam véleménykülönbségeket is köztünk. Amúgy tényleg sokat lurkoltam anno AA-n, így nagyon sokakat “ismerek”, akik hagytak valami nyomot arra…

        “nagypapás” -> BAMM, ez megint betalált! 😀 De köszi az őszinteségért! Nyilván lehetne még erősebb szavakat is sorolni és azokban is lenne igazság! Amúgy nekem meg az AA-s Daemon hozzászólások voltak néha kissé túl komoly, túl “tanárbácsis” hatásúak. 😛

        “patogatottkukit is bekészíteném” -> Na, már te is ezzel jössz? 🙂 Nem vagyok fansubber, így nagyon keveset tudok a háttérről – Ricz egyébként pl. már kotyogott ki ezt-azt… Aztán van egy-két dolog, amit megpróbálok megtartani magamban – azt gondolom, hogy nem való a teljes szennyes a nyilvánosság elé. Más dolgokat meg szimplán elfelejtek, mert rossz a memóriám…

        Szerk.: Hohó, ahogy látom a Yamato 2199 topic miatt nemsokára meglesz a 2. banod is…xD Nyilván igazad van, de hagyd a fenébe, nem éri meg…

        Kedvelés

      • Szia!
        A válasz gombot nem találtam az üzeneted alatt.
        Valószínűleg én sem kotyognám ki a részleteket mert betámadnának miatta, de érdekes történet lett volna számomra. Én amikor belecsöppentem ebbe az animézésbe nem gondoltam volna, hogy ennyi gyűlölet van a csapatok között, azért elég sok viszályról hallottam az évek során, de egyikről sem tudtam a pontos infókat. Például olyat is olvastam, hogy az Uraharashoppal is voltak összetűzéseik, aztán közben gergoking lassan többet fordít az AA-nak mint az igazi AA csapattagok.

        A Yamato topicba nem kötekedés céljából írtam be legutoljára, hanem mert szerintem nem nagyon fog haladni az a projekt. Ahhoz viszont tartom magam, hogy többségben iszonyú szar műveket fordítanak mostanság, és az nem mentség, hogy ezek jönnek a ferdeszeműektől, mert van vagy 100 olyan mű ami habár régi mégis képvisel valami nívót. Szerintem pusztán üzleti megfontolás áll a háttérben, inkább tizenévesek látogatják az oldalt és ők elvárják, hogy jöjjenek az új szezonosok. Meg valószínű ők utalják a lóvét és fontosabb az oldal fenntartása, kellenek ezek az új túlhype-olt művek mert ezek vonzzák a látogatókat. Biztos már én is túlontúl öreg vagyok oda, meg látom hogy sok huszonéves abbahagyta már az animézést. Nagyon sokan eltűntek, vagy csak már nem látogatják az oldalt.

        Nézed majd az új Jojo-t? Az például pont neked való mű.

        Ebben az üzenetben Kurosaki milyen oldalra célzott, mert megnézném?

        “FFnF írta:
        Amint születik egy valóban pártatlan, valóban a feliratok gyűjtését irányzó oldal, örömmel fogjuk akár reklámozni is (ahogy azt írtam is már pár embernek, mikor ilyen megkeresést kaptam). Amíg nincs ilyen, csak magukat önjelölt megváltónak érző, anti-AA propagandát fröcsögő trollok, addig moderálva lesznek az ilyen oldalakra mutató linkek.

        Kurosaki írta
        Most megkockáztatom a ban lehetőségét de nem nagyon érdekel.

        Hadd kérdezzek már valamit, még ha nem is ebbe a témába tartozik.
        Mégis mi jogon döntitek el pont ti, hogy egy oldal megérdemli-e a reklámot avagy sem?
        Hátba szúrtátok az egész fansub közösséget, mi több inkább az egész Otaku közösséget, ergo letöltőket és még ti várjátok el a pártatlan hozzáállást? Kicsit nonszensz ez egész nem? DE!
        Hadd mondjam el újra, remélhetőleg anélkül, hogy igazságtalanul megint ban-t kapok, csak mert nem állok be a birkák sorába és iszom minden szavatok és Istenítelek titeket. Az oldalt tudtommal főleg a letöltő tagok tartják el és a reklám de mivel a reklám nem elég ezért van a támogatás opció, ez eléggé egyértelmű. Tehát ha ti a támogatóitokat semmibe véve eldöntöttétek hogy törlitek a fansub részleget csak mert nem hódolt be nektek minden egyes fordító akkor mi jogon hozzátok fel a pártatlanságot ha ti sem vagytok képesek erre?

        De lépjünk tovább.

        Azt mondjátok az oldal nem pártatlan. Mindenki tudja melyik oldalról van szó mivel csak kettő van ebből az egyik egy ATW-s szerveren van és említésre sem méltó. A másik az …. oldal direkt nem írom le a nevét nehogy azzal gyertek hogy reklámozok. az oldal Adminjai közül senki nem becsmérelt titeket, sőt felkérték a látogatókat, fórumozókat hogy ne személyeskedjenek de véleményt lehet alkotni ha kulturáltan teszik. Ez meg is történt. Mindenki kulturáltan mondott véleményt ha rólatok esett szó és hozzátenném minden egyes mondatban amiben rólatok esett szó 100%-ig megfelelt az igazságnak.

        Végezetül:

        Azért mert ti töröltök minden kommentárt amiben negatív kritikával élnek felétek, vagy szóba hozzák a fansubosok részlegét, ne várjátok el más oldaltól is ezt és főleg ne mondjátok hogy nem pártatlanok, hisz épp attól lesz egy oldal pártatlan hogy engedik a fórumozókat véleményt alkotni, ellenben veletek, mivel ti nem engeditek ezt meg.

        Az a ti bajotok hogy van a szabályzatotok ami már rég idejétmúlt és ugye van az amit ti gondoltok/mondotok és van az amit mások és ha nem egyezik a ti véleményetekkel egyből törlitek a kommentet vagy akár banoljátok az illetőt csak hogy nehogy lásson valaki rólatok negatív véleményt.

        Még egyszer kérdem: Hol van akkor a pártatlanság? Az vesse másra az első követ másra aki teljesen ártatlan!!! Már pedig ti nem vagytok teljes ártatlanok és én sem, sőt senki sem de legalább normálisan nyilvánítottam most is véleményt és ha ezek után törlitek a kommentem vagy akár banoltok az sem engem hanem titeket minősít.

        Egyébként az ilyen lépésekkel a saját oldalatok sírját ássátok meg de tőlem aztán csináljátok nyugodtan.”

        Kedvelés

      • “válasz gomb” -> nos igen, bocs. A WordPresst is reklámozzák azzal, hogy csak írnod kell, a többit a segged alá rakják, de ez nem teljesen igaz. Sok vesződség van adminként egy praktikusan használható oldallal – azt már kis idő után is meg tudtam állapítani. Meg felhasználóként is energiát kell befektetni, hogy az ember megtanulja használni és eligazodjon a különféle weblapstruktúrákban.

        “gyűlölet és viszály” -> igen én is mindig meglepődök, de nem csak itt, hanem IRL is. 😦

        ÉN vágtam, hogy a Yamatónál nem a kötekedés a célod, de NEM én számítok, hanem a moderátor. Minőség tekintetében egyetértek veled, hogy jobb lenne a jobb. De abban is van igazság, hogy bárkinek joga van szart fordítani. Persze akkor meg ne lepődjön meg a kritikán… FFnF és Andusia is értékelte mostanában a saját fordítású animéinek egy részét 10-ből 1 és 3 pont közé. No Comment.

        A 2012-es JoJo hibái mellett sem mentem el szó nélkül, de tényleg bejött – így az új is érdekel. Majd ha már kijött belőle minden rész megnézem. Egyben. Nem birok (nem akarok) sorozatszerűen hétről-hétre követni. Ráérek.

        Most látom csak, hogy Kuro-t végleg bannolták… Az ATW-s nem tudom melyik volna, kérdezd Kuro-t (engem is érdekelne kíváncsiság szinten – bár nem nagyon). Ricz-nél Andusia a kirohanásában több oldalt is említett, amik létrejöhetnének még. A másik oldal pedig nyilvánvalóan az Issho Tosho, erre gondolom te is rájöttél.

        Kedvelés

  2. Tegnap megnéztem a Kill la Kill első részét és bár a rész végére világossá tették, hogy a rész eleji “zseniálissá válási lehetőséget” elpuskázták (el fogják puskázni), azért így is kifejezetten jól esett a 2014-es középszerű-gyenge dobott animesorozataim után. Csak aztán néztem a blogrollomon csücsülő The ANIMATORIUM blog cikke http://the-animatorium.blogspot.hu/2014/03/11-amazing-short-student-films-from.html miatt francia Gobelins tanulók által készített rövidfilmeket, ahol a fantázia és ötletesség még jobban lenyűgözött, először akartam is írni egy rövid bejegyzést előzőek köré, de inkább mégse – figyelemfelhívásul ez is elég, ha valakit tényleg érdekel a kreatív animálás:

    (https://www.youtube.com/watch?v=YBw1mbfQms0)

    (https://www.youtube.com/watch?v=G5SBVt4_KHw)

    (http://www.youtube.com/watch?v=oZaJ-1QL9dc)

    Kedvelés

    • uhh, csak most látom ezt a hsz-t, de ezzel kapcsolatban amúgy is akartam írni neked, főleg mivel én nem fogok írni a saját blogomba a Kill la Kill-ről (két szezonos anime volt a pakliban, én a másikat választottam, majd arról fog jönni – valamikor…). Szóval szerintem piszkosul nagy hibát követtél el azzal, hogy nem szezonközben nézted! Mert képzeld el a P&S-ot 24 részen keresztül. Totál hányinger kerülgetne tőle már 15 után. És meg merem kockáztatni, hogy a Kill la Kill még ennél is töményebb – shounenségben, túlzásokban, pörgésben. Ezt egyszerűen nem lehet élvezni abban a formátumban, ahogy te nézed az animéket 😀 Én 9 pontot adtam rá, mivel nagyon kedveltem hétről hétre, folyton képes volt überelni magát, viszont te pont ebből nem fogsz semmit sem érzékelni, mert csak egy masszává fog összeolvadni a cucc, amit csakis egyben fogsz értelmezni. Ez pedig hatalmas mínusz. Nem tudom, hogy azóta végignézted-e (amúgy meg se lepődnék, ha már dobtad volna 😀 ), de el sem tudom képzelni, hogy mondjuk 5 pontnál többet adj rá, ha egyben nézed végig. Mert én se tenném.

      Ez egyébként így egy jó kis dilemma. Amióta elkezdtem szezonosan nézni animéket, kezdem úgy érezni, hogy jobb így. Sokszor a teljes letöltött sorozatokat is szétszabdalom magamnak 3-4 részes darabokra, hogy mindig meg tudjam emészteni a dolgokat, tudjak gondolkodni azon, mit láttam. Ha hétről hétre követsz valamit, sokkal könnyebb azonosulni vele, mintha csak egy délután lenne az életedből. Időnként (az elmúlt 2-3 hónapban) újra letöltök dolgokat emiatt, hogy megint tudjam értelmezni ezeket. Részben azért is, mert változtam, de az is vitathatatlan, hogy nem tett jót az egybeni bedarálás. Például emlékszem, hogy egy nap alatt néztem meg az Evangelion sorozatot, immár egyetemista koromban, mikor egy buli utáni másnap hihhhetetlenül képtelen voltam még az egyszerű mozgásra is, így valami gyors elfoglaltságot találtam magamnak. Máig újra kéne néznem azt is.

      Szóval jah. Mondanám, hogy jobban járnál, ha átszoktatnád magad erre a módra, mert nekem mondjuk bevált, de jelen esetben akárhogy nézem, semmit se tudok neked ebből a szezonból ajánlani, mert még a jobbak is olyan… meh. Talán a Sidonia no Kishi, amiről el tudnám képzelni, hogy nem utálnád, de a grafika miatt fene se tudja. Nem emlékszem konkrétan, hogy te mennyire vagy finnyás cgi terén 😀

      Kedvelés

      • A párommal ha megfelezünk egy üveg sört az elég szokott lenni lenni nekünk – ezt csak azért mondom, mert most gyógyászati céllal bennem van vagy két deci pálesz, járni és beszélni már nem nagyon tudok, remélem az írás sikerül azért (de húst nem ettem, jól nem laktam: nagypéntek van…).

        Abszolút hülyeségnek tartom ezt a “csak így vagy úgy lehet nézni ezt- vagy azt a sorozatot”-szöveget, bocs. Ha valami jó, akkor jó így is úgy is. Ha rossz, akkor lehet, hogy így vagy úgy kevésbé rossz… A Panty egyébként egy intelligens, szofisztikált anime a Kill la-hoz képest, utóbbit jól érzed, dobtam is (ahogy a Space Dandy-t vagy a Samurai Flamenco-t is) a felénél (5-ös értékeléssel), de csak két rész volt, ami jobban tetszett belőle, már a 2-3.nál mehetett volna a kukába. Egyébként olyan 3-4 részesével néztem, ami kevesebb mint egy film hosszúság… Ha valamibe nagyon belehúzok, akkor sem megy le belőle egy nap alatt tizenvalahánynál több rész, az is min. két részben. Hibát természetesen nem követtem el, mert nekem így jó, ezután is szezon után fogom nézni a sorozatokat összefoglalva – különben a rossz memóriámmal a végére már nem emlékeznék hogy mi volt az elején… Igen azt láttam, hogy neked tetszett, de engedtessék meg nekem, hogy ha epic valami – legalábbis szerintem is, akkor azt észrevegyem így is úgy is. Tudok én élvezni és érzékelni így is úgy is. 😀

        Amúgy az a véleményem, hogy a sorozatszerű, hétről-hétre nézés inkább szociális szempontból érdekes: mindenki így csinálja, így beszélgethetsz velük. Plusz hosszabb sorozatoknál a megszokás biztonsága az ami pozitív élmény és nem a sorozat pozitív hatásai az amit észlelünk…

        Szezonosokból most is kinéztem magamnak többet (viszonylag sokat) is, a Sidoniát is – de majd csak utólag. Egyébként a JoJo az közülük, amitől várok is valamit és érdekel is. Majd lássuk…

        szerk.: Kényelmes? Privátban? Perpill AA, mert ott naponta fenn vagyok még mindig zenét hallgatni, ha másért már nem is nagyon. Most úgyis bővíttettétek a pü-tárhelyet, fér… MAL-t ritkán nézem és gmailt, citromailt is. Egyébként neked mi lenne a kényelmes? Vmi mail?

        Kedvelés

  3. Igaz, hogy már több, mint egy hónapos az a hír és a videó, amivel most összefutottam egy piarista újság lapozgatása közben, de érdekes vetületei vannak – plusz most veszem észre, hogy ma van a Nemzetközi Roma Nap is, így duplán aktuális:
    http://www.origo.hu/foto/multimedia/20140220-a-postas-aki-a-ciganysorra-kerte-magat.html

    2012.szeptemberi előzmény:
    http://www.pecsinapilap.hu/cikk/A_postas_mindig_bolcsesseget_hoz____-_video/107369/

    Elsősorban az érdekes, hogy mennyire kevés embernek tűnt fel, hogy mennyire “kampányvideó-szagú” az egész és kapásból készpénznek vették. A másik dolog meg, hogy nem bántotta őket, a jóérzésüket, ez a való világba átmásolt Facebook üzenőfal-imitáció. Pedig bevallott moralfagként én kajálnám a cucc alapüzenetét – de így hiteltelen és többé-kevésbé taszító számomra…

    Kedvelés

  4. Holnap költészet napja! Ez is egy olyan terület ahol még nem vagyok elég ismerős, amiről még tanulni kéne, amiből sok megismerni való van. Mármint a versek világa. Csak ennek is hol kéne nekivágni, melyik csücsköt kezdjem meg? A honi anime-manga szubkultban is láthattuk, hogy sokan még írnak is haikukat, illetve az animék közül is találunk olyanokat, amelyek irodalmi vonatkozásúak, sőt versekkel foglalkoznak. De én leginkább csak a távolságtartás fázisában leledzem. A költészetet olvasni nem nagyon bírtam, “szépen szavalt” vagy énekelt formában tudtam eddig csak kedvelni, pl. Hobótól vagy Grylluséktól, Lovasitól. Tavaly (?) fórumozás kapcsán futottam bele még Bobafettbe – elvarázsolt az ő zseniálisan modern szövegtépése is.

    Aztán most a Slam Poetryvel (http://www.youtube.com/watch?v=ngzokxISNhY) ismerkedek, amiből a versenyvideók közt sok izgi van. Azért jó ez a YT, hogy van, ha sok mindent törölnek is róla, de kortárs költőkkel, írókkal is gyorsan össze lehet futni, pl. az igencsak értelmesnek tűnő Grecsó Krisztiánnal:http://www.youtube.com/watch?v=mCNsvKeVjt4 Ez is nagy hiányosságom, hogy a kortárs irodalomról szinte semmi fogalmam. Mondjuk nagyon sok klasszikust is meg kéne még ismernem, de a kortársak közül meg egyáltalán valakit vagy bárkit. Holnap szerintem be-bekukkantok majd a magyar kortárs költők versmaratonjába is (http://www.mediaklikk.hu/musor/versmaraton/), bár tartok tőle, hogy nem bírom majd tartani a tempót, átvenni az ütemet…

    Kedvelés

    • Szerintem mindegy hol kezded, találsz élvezetes darabokat és irtó rossz verseket is. Én Petri Györgyöt, József Attilát, szóval a XX. századot szeretem, a XXI.-kel már bajban vagyok. A Slam poetry pl. egész jól mutatja miért: tematikailag túl politikus, esztétikum meg nincs benne elég, ráadásnak szinte kivétel nélkül progresszív hajlamú elitisták (hipszterek) művelik, akiknek a társaságát sokszor említett elitizmusuk miatt nem szívlelhetem. Amit linkeltél sem nyújt magvasnak szánt identitáspolitikai gondolatokon és lagymatag odamondásokon kívül egyebet, szépséget meg pláne nem. Amúgy csak nekem tűnt túl hosszúnak a videó?
      A Haikukat jobban szeretem (írtam is anno néhány gyengébbet). A magyar haiku jellemzően könnyű műfaj, de van benne rengeteg lehetőség, de a költőtől függ persze, mennyire jó egy vers, nem a műfajtól. Kiindulópontnak ajánlom figyelmedbe Terebess Gábort (bár őt biztos láttad már ha beírtad google-be azt, hogy magyar haiku),
      Plusz ha már szellemes humoros + vers, ezt is ajánlom figyelmedbe: http://youtu.be/U7sEnH6I9Gw

      Kedvelés

      • Amit linkeltem az igazából tényleg unalmas és hosszú. Nem volt jó választás. Az első egy percben tetszett leginkább a tempó itt-ott, meg végig a kézikamerás, bensőséges kávéházi hangulat a képekkel és aláfestőzenével. De a szöveg tényleg gyenge, nagyon kevés. Ezekben a versenyvideókban viszont találtam okosakat és szellemeseket: http://www.youtube.com/user/slampoetrymagyarorsz/videos A politika önmagában nem zavar. Esztétikum meg? Nem baj, ha van, de nem feltétlenül az a szép számomra az irodalomban, ha szép… Bár a túlzott vulgaritásért nem rajongok, ha csak úgy pőrén, magában áll.

        A haikukkal külön bajban voltam, szinte ellenséges volt a viszonyunk, bár azóta kicsit már enyhültem az irányukba, szoktuk egymást. Terebessnél persze többször jártam már – főképp az Ázsia-lexikonja miatt, de köszi az ismételt figyelemfelhívást, majd benézek még hozzá versekért is.

        – Petri György: Hogy mekkora troll-verseket költött már! :O Csak így belelapozva: Apokrif (http://www.sztaki.hu/~blb/irodalom/petri/hetfo/apokrif.html), Az vagy nekem (http://blogol.hu/comment.php?log=3300361). Micsoda szózsonglőr! Izgalmas… Köszi!

        A Rambo vers meg… Nagyon… zavaróan ellentmondásos. Jó persze, de inkább szomorú számomra. Az, hogy egy ilyen agyatlan, érzelmileg fogyatékos majom (már bocsánat tőle, bevallottan szeretem én a szimpla erőszakot is, Rambót is, Rocky-t is… a saját helyén kezelve) kell hozzá, hogy egy ilyen gyönyörű Nagy László verset háromnegyed milliónyian bekattintsanak a YT-n. Ami meg persze jó. Ellentmondásos. Zseniális. Szar.

        Kedvelés

  5. Árpád blogján keresztül továbbnézelődtem “csajos” blogokra. Amelyeken érdekes “csajos” nézőpontokon túl ismét belefutottam Mogács Dániel humoristába és ezután rátaláltam a legújabb, zseniálisközeli népbutító kampányára:http://www.youtube.com/watch?v=5kzi0IbO-74&list=PL9B04F7583EA29B19 Mindenkinek ajánlott, ha nem ismerné…

    Azután a “csak az olvassa”-blogon a trolloknak és nemtrolloknak (http://csakazolvassa.hu/2013/01/01/nemtrollok/) nyitott bejáratban meglepően tapasztaltam a rengeteg ezt ne csináld-azt ne csináld felszólítást. Elsőre ijesztő és taszító számomra. Az AnimeAddicts hosszú szabályzata ehhez képest a szabadság mintaképe! Természetesen ha már ennyire erős reakciókat váltott ki belőlem, akkor érdekel! 😀 Majd még lurkolok arrafelé valamikor…

    Kedvelés

  6. Talán mégsem nekem való lesz ez a nyilvános, animéket is kritizáló blogolás: nyilván, ha mindenkit lefikázok, arra nem lesz érdeklődő… Megnéztem a 2011-es Toaru Hikuushi e no Tsuioku (The Princess and the Pilot) animefilmet. És azon gondolkoztam, hogyan is tudnám leírni diplomatikusan, hogy “mindenki hülye, csak én vagyok a helikopter” (idézve Viktorius találó jellemzését rólam). De nem megy. Egyszerűen megdöbbentőnek tartom, hogy a magyar animefanok, hogy bekajálnak ilyen ízléstelen, unalmas, gyenge, logikátlan, üres, átlagon aluli cuccokat – amelyeket egy pár helyen csábítóan csillogó csalira tűznek fel. AA-n 10-ből 8.41-es átlagpontszámmal bír és bár sok leírás van róla magyar egyéni blogokon is, de sehol semmi reális. 😦 A MAL-on kicsit már jobb a helyzet 7.62-vel és szokás szerint az AniDB weighted ratingje van legközelebb a valósághoz 6.77-el. Tényleg van egy-két jó pillanata, de ez bizony csak alulról nyaldossa az átlagot, nálam 10-ből 5 alá. Arra nem valószínű hogy találnék vevő olvasósereget, ha több, mint félezer magyar animenézőnek azt üzenem, hogy vakok és nincs ízlésük.

    Kedvelés

    • (Visszatértem az online világba~)

      “Talán mégsem nekem való lesz ez a nyilvános, animéket is kritizáló blogolás: nyilván, ha mindenkit lefikázok, arra nem lesz érdeklődő…”
      “Arra nem valószínű hogy találnék vevő olvasósereget, ha több, mint félezer magyar animenézőnek azt üzenem, hogy vakok és nincs ízlésük.”
      Szerintem nyugodtan csináld csak. Eleve a blogolás arról szól, hogy a saját véleményünket hangoztatjuk, így ez a forma a legmegfelelőbb erre. SAJÁT vélemény, ugyebár, amit mások is olvashatnak, kommentálhatnak.
      Ha épp beszólsz a nagyközönségnek, akkor beszólsz. Én is ezt fogom tenni, ha majd időm engedi és találok rá áldozatot. Csak épp én pont hogy nem nézem végig, ami nem tetszik, ezt a pilótás izét se kezdem el. Figyeltem a többiek reakcióját és úgy döntöttem látatlanban, hogy ez biza nekem nem kell. xD

      Kedvelés

      • (Welcome back!)

        Az van, hogy olvasgatok más blogokat is és ott is felmerülnek ilyen dilemmák, hogy “miről is szól a blogolás”, miért ír a blogger stb. – meg bennem is forognak ezek a kérdések. Most meg például az is zavar, hogy ezek a rögzített oldalak és az itteni hozzászólások úgy látom nem kereshetőek, nem úgy mint az egyéb bejegyzések, posztok és hozzászólások. Mindig belebotlok valamibe, amit máshogy szeretnék a blogomban, amit csinálhattam volna máshogy, jobban… A beszólás meg… nem vagyok annyira kötözködő fazon, ha úgy is néz ki… A pilótás izében meg én is úgy döntöttem, hogy biza nekem nem kell – csak közben már a sorozatáról is többen írtak és meginogtam, hogy akkor a film hátha jobb lesz nekem is. Tévedtem.xD

        Kedvelés

  7. Különösebben nem lepett meg, hogy a Pupa animeverzója igénytelen fostalicska. Még az sem, hogy AnimeAddicts-en az animét értékelők kb. 20%-a (!!!) szerint minimum jó a cucc (vagyis 7-től 10-ig pontozták tízes listán) és szintén kb. 20% be is tette kedvencnek a megnézői közül. Ami viszont elszomorító, hogy ezek a népek nyilván nem láttak még normális, jó horrort és gore-t (azt már nem is kifogásolom, hogy fogalmuk sincs róla, milyen is egy jó animációs film). Pedig van ilyen (valamennyire) animében is, a mangák pedig dúskálnak a műfajban. MAL-on sem sokkal jobb a helyzet egyébként… Meg az is fáj, hogy a magyar nézőktől és fansubberektől ez a szar is mekkora figyelmet kapott – szemben más kitűnő animékkel és mangákkal, amikre a kutya sem kíváncsi. Belelapoztam a mangájába és hát ott sem sokkal jobb a helyzet, elég amatőr érzetű cucc. Szégyen. Az animére rányomtam 10-ből 2 pontot felkerekítve, de ahogy nézegetem a korábbi ketteseimet, le kéne venni egyesre…

    Kedvelés

    • Miket nem mondasz. Szégyen és gyalázat, lehúzni egy ilyen ALAPMŰVET!!!!???? Amit még AA-n is istenítenek és kedvencnek jelölnek????

      LOL, ezt még leírni is fájt. xD
      Egyébként én a mangájába lapoztam bele, mikor még csak bejelentették az anime megjelenését, mert érdekesnek tűnt a leírás. De asszem kettő vagy három fejezet után dobtam, sőt még a listámba se vettem fel, ha minden igaz. Egyszerűen a sztorija olyan semmilyen. Gore és gore, de értelem az nulla.
      Egyébként a pontozásokat nem érdemes nézni lassan már sehol. Az új évezred nemzedéke annyira levitte a színvonalat a pontozások terén, hogy az már ellehetetlenítette a józan pontozást. Illetve az abban való bizalmat.

      Kedvelés

      • Én kifejezetten szeretem “felbaszni az agyamat” a pontozásokkal!xD Ez az egyik szeretett perverzióm. Kedvelt fétisem. Tökre be tudom magam hergelni rajta, hogy közel 2.500,-, azaz kettőezerötszáz “elhasználó” (ahogy AA hívta a felhasználókat, szerintük viccesen, szerintem lekezelően) azt mondta MAL-on, hogy a Pupa anime 10 pontból legalább 7-et ér, vagyis minimum jó.

        Amúgy AA viszonylatban a Pupa pontozásban kb. ugyanannyira alul teljesít, mint AniDB-n vagy MAL-on. Ha jól számolom jelenleg a dicső 37.helyen van a legszarabb anime címéért folytatott küzdelemben AA-n, míg AniDB-n perpill a 4., MAL-on a 9.). Lényegében egyébként mindhárom oldalon az átlagpontok nagyjából 4-től kezdődnek és mennek felfelé, alattuk csak néhány kivétel van. Egyedül az AniDB weghted ratingje az, ami normálisabb szórást mutat: ott vannak bőven 1 és 3 pont közötti értékelések is. Meg az AniDB-nél még előny, hogy ha pontozás szerint sorba rendeztetem a listát akkor rögtön használhatót kapok, míg MAL-on és AA-n először át kell küzdenem magam cirka 2, ill. utóbbinál 3 ezer értékelés nélküli animén. Megjegyzem AA-n ez közel a fele az összes adatbázisban lévő animének… Többek közt ezért is tartottam hülyeségnek a pontozási rendszerükkel kapcsolatos “fantasztikus fejlesztésüket” abban a formában, ahogy megvalósították (mert lett egy rakat értékelés nélküli anime, ami ebben a rendszerben hosszútávon sem fog lényegesen javulni – az átlagok meg csak ideiglenesen lettek kicsit reálisabbak, hosszabb távon ugyanolyan hiteltelenek lesznek, ráadásul a változásért a “gyereket is kiöntötték a fürdővízzel együtt”, vagyis a régebbi reálisabb szavazatokat ugyanúgy kidobták a “szemétbe”, mint ahogy az irreálisabbakat is).

        Kedvelés

  8. Megnéztem Szász János tavalyi, díjnyertes filmjét, A nagy füzetet, amely idén közel került az Oscar-jelöléshez is:http://www.youtube.com/watch?v=IfHniOX5qo4 Kegyetlen és abszurd volt, mint a háború maga, amiben játszódik. Vagy, mint az emberiség vagy az emberi lét. De sajnos a negatív kritikáknak van igazságuk, lehetett volna ez sokkal jobb is. A “régi” magyar filmes iskolára jellemzően lassú, mélydepresszív, szenvtelen, azonban drámaiságában kissé túl távolságtartó és szemérmes. A kritikák alapján úgy látom, hogy akik igazán szeretnének elborzadni, azok (velem együtt) kénytelenek lesznek a film alapját képező Agota Kristof regényt elolvasni, mert az igazán elgondolkodtató, lélekölő részeket nem vagy csak részben adaptálták a filmre.

    Kedvelés

  9. Khm. Elnézést azoktól, akik követőként a WP-n belül feliratkoztak rám és használják a WP-olvasót is. A Bejegyzéseknél kipróbáltam a szerkesztés helyett a gyorsszerkesztés opciót, ami után először “nem találtam” a bejegyzéseimet, aztán rájöttem, hogy már publikálva lettek, meg időzített megjelenítésekbe is bonyolódtam. A lényeg, hogy kész időhurok lett a vége és hogy “ezerszer” megjelenik újra és újra ugyanaz a tíz utolsó közzétett posztom. 😦 Bocs, de tényleg!

    Kedvelés

  10. Az előbb az M2 tévéműsorában láttam a Pom Pomot jelnyelvi narrációval. Mókás volt. Néha szívesen nézek jelelőket és többször gondoltam már rá, hogy érdekes kaland lenne jelnyelvet tanulni (nem, nem a gyönyörű Weisz Fanni miatt…). De rajzfilmet még sosem láttam jelnyelvi tolmácsolással. Kicsit fura volt, hogy a képernyő egyik felében ment a mozgalmas mesefilm, kicsinyített területen – a képernyő másik felén pedig a jeltolmácsolót láthattuk. Nem is tudtam egyszerre figyelni a kettőre. Hülye módon először nem is értettem, hogy miért nem felirattal megy – gyerekemnek kellett kioktatnia, hogy valószínűleg azért, hogy azok a hallássérült kisgyerekek is nézhessék, akik nem tudnak még olvasni (érdekes, hogy AA-n is van egy fiatal felnőtt hallássérült képregényrajzoló – nagyon meglepődtem rajta először, hogy mennyire rosszul, zavarosan, darabosan ír). Ezt meg is erősítette egy-két cikk, amire a műsor megnézése után rákattintottam:http://www.youtube.com/watch?v=8AannXTB-w4 és http://www.sinosz.hu/?q=hirek/hirek/igy-keszulnek-jelnyelvi-meseforditasok-video. Ezek viszont gyorsan elfújták a mókás kedvemet. Nagyon szomorú volt ezeket a videókat látnom. Illetve azt hallanom, hogy nem hallok semmit. Csak a kurva nagy semmit. Mert ugye siketnek minek bármi is? Ilyenkor aztán mindig rádöbbenek, hogy hálás lehetek azért, ahogy vagyok. Hiába van millió gondom, amikről néha úgy érzem, hogy agyonnyomnak. De van működő kezem és lábam, látok-hallok, semmi fogyatékosság, semmi komoly betegség (eddig még nem derült ki legalábbis, lekopogom).

    Kedvelés

  11. Rövid híradás: holnaptól várhatóan a hét végéig nem leszek gépközelben, elutazom. Ugyan most majd előfordulhat, hogy telefonról használok hébe-hóba netet, lehet hogy benézek ide is, de kicsi a valószínűsége. : ) Mindenesetre új bejegyzés biztos nem fog kikerülni.

    Kedvelés

  12. Itt vagyok megint! Az elmúlt napokat túlnyomó többségben a digitalizált világ vonzáskörén kívül töltöttem, élményekkel azon túl gazdagodtam. De micsoda élményekkel! Ismét szuper volt más aspektusokból tekinteni a körülöttem lévő világra és magamra benne. Persze ezt ugyanígy meg lehetne (és kellene) tenni a mindennapok során is, de tudom, hogy holnaptól megint bele fogok dögleni a melóba és annak is örülni fogok, hogy lyuk van a seggemen – a szükségletpiramisom visszaáll alapra… Egyébként átutaztam a fél országon. Imádtam a természetet, ez a tavasz amúgy is olyan “igazi” tavaszra sikeredett, ami már rég nem volt. Falta a szemem a pipacs-, árvalányhaj- és repce mezők látványát. Megdöbbentő volt a nyárfák szöszeinek sűrű hóeséshez hasonló hullása. Ismét elcsodálkoztam rajta, hogy a magyar építési tempó továbbra is képes csigalassúságú lenni – legalábbis közutak, közterületek vonatkozásában. Az utazásokra tradicionálisan “kirúgunk a hámból” és mindenki szabadon vásárolhat magának a családból valamilyen újságot: érdekes volt, hogy míg fiam egy gamer-magazint választott (az egy külön történet, hogy vajon miért nincsenek 70% alatti játék-értékelések benne?), addig lányom egy történelmit… Büszke is voltam utóbbira, okos és érdeklődő, de biztos nehezebb dolga lesz sajnos a világban, mintha a könnyedebb, már bocs, de “csicsapicsás” témákhoz vonzódna. Két napot a civilizáción kívül is töltöttünk. Túrázással: vízparton, mezőn, erdőben, hegyre föl, völgybe le, gazdag flórától és faunától körbeölelten. Még mindig darabos-robotos a járásom kicsit… Aztán sikerült bekarmolni is némileg egy éjszakázós közösségi élmény során, meg is lepődtem, hogy milyen hamar kel fel a nap – ezt se mostanában éltem át utoljára. Túl is aggódtam néhány dolgot, meg voltam sajnos bunkó és veszekedtem, másrészről sikerült nagy örömet is szerezni másoknak és lepődtem meg mások könnyed, számomra túlságosan “leszarom”-mentalitásúnak tűnő hozzáállásán (ezt jobban magamévá kellene tenni…). Egyszóval zajlott az élet. : )

    Kedvelés

  13. Ez a nap egy kifejezetten fos munkahét méltó megkoronázása volt! Jó kis bejegyzés kerekedne ki belőle, de annyira nem vagyok vakmerő, a minimum az lenne, hogy levágott lófejekkel ébrednék holnap… Inkább az asszonynak panaszoltam el IRL a gondjaim… egy részét. Az összessel már őt sem mertem terhelni. Így esteledvén kezdem már összeszedni magam: némi pálinka, némi macskagyökér, egy kis sírás, egy kis alvás – segített. Viszont nehéz így a pünkösdre ráhangolódni, ahogy méltón emlékezni is a nemzeti összetartozás napja kapcsán vagy egyszerűen csak készülni a foci nagy ünnepére, esetleg a napi hírekkel foglalkozni, mint a sajtószabadság kérdése.

    Ha már munka: A sorozatok, sorozatnézők kapcsán jutott eszembe tegnap, hogy vajon mennyire foglalkoznak a rajongók itthon a magyar sorozatokkal? Mert sokan sokat japánnal, koreaival, amerikaival stb. De itt van pl. a Munkaügyek. Amiből szerintem még egy részt sem láttam egyben, de néha belekaptam a tévében itt-ott, és voltak zseniális pillanatai. Tegnap este is hangosan felröhögtem pár kemény szatirikus odaszúráson! Ezt egyszer néznem kéne kicsit többet! Bár a nemzetközi “elődeit”, a hasonló külföldi példákat sem ismerem. Párom viszont itt kedvelte meg például a Malacka és a Tahót is:http://www.youtube.com/watch?v=qzegSLCEDis

    Kedvelés

    • Fejeld meg komlóval, meg levendulával a fenti kombinációt még, azzal már garantált a hatás. A pünkösd nekem fel se tűnt szerintem tegnapig, valahogy sokkal jobban el vagyok azzal foglalva, hogy minél több tudást magamra szedjek szerdáig, és ez valljuk be nem megy igazán. Ilyen problémák mellett csak mosolyogni tudok az ilyen témákon, mint a sajtószabadság. Bár azt el kell ismernem, hogy ha már valami ELLEN a Magyar Nemzet is felszólal, az komoly disznóság lehet.

      Kedvelés

      • Főtt komló most nincs itthon, de a Nervenpflege, amit tolok, tartalmaz tán ilyesmit: “Egy tabletta tartalmaz: 58,24 mg macskagyökér (Valeriana radix), 43,69 mg komlótoboz (Strobuli lupuli), 14,56 mg orbáncfû (hyperici herba), 14,56 mg citromfûlevél (Melissae folium)m 13,83 mg cickafarkfû (Millefolii herba), 7,28 mg fagyöngy (Visci albi) porított formában”. Egy levendulás fürdő azért még valóban megfontolandó, de lehet, hogy mindjárt túrok illóolajat párologtatni. “Jó”, hogy mondod a jövő hetet, az nekem is szarabb lesz, mint ez volt. 😦 Szerdáig amúgy még csomó időd van – én is az utolsó napokban kezdtem esztelen, öngyilkos sprintekbe vizsgák előtt. Ugyan ennek az eredménye nem a tanulmányi eredményeimen mutatkozott meg legjobban… Perpill sajna a komoly disznóságokra is tojok, lefoglal a saját tyúkszaros életem és a ” belső démonaimmal” való küzdelem. Ja, mindent csak szépen, sorjában.

        Kedvelés

      • Annyit hozzátennék, – gondolom csak épp átfutottam a kommentet és fel se tűnt – hogy a fagyöngy ilyen típusú alkalmazását nem ismerem, ismertem, bár még mindig jobban el tudom képzelni a vérnyomáscsökkentő hatása miatt, mint a közönséges cickafarkot. De a jelek szerint hibás a doboz felirata, mert Visci albi stipes helyett csak Visci albi.
        Mindenesetre remélem túlélted a heted.

        Kedvelés

      • Köszi kérdésed: megvagyok, remélem te is! A múlt hét végére pszichésen és lelkileg rogytam meg elég keményen, de a hétvégi pihenés után ezt a hetet már kisebb fizikai sérülésekkel megúsztam. A jövő hét is sűrű lesz, várhatóan komoly fizikai megterheléssel, aztán már halványan remélek némi normalizálódást.

        Kedvelés

    • Kitartás, kitartás, egyszer élünk, azt is szarul! – mondom én, a sivár mindennapjaim tengerében. Jajj de rég jártam erre~
      Mostanság elvonultam a világtól és belemélyedtem a Visual Novel világába. Sőt, onnan kukucskálok kifelé, mert még egy trilógia második részét kezdtem el épp. (csak 50+ órás mindegyik rész xD) Felüdülés a rengeteg anime és manga után, főleg ha normális és izgalmas a sztori.

      “vajon mennyire foglalkoznak a rajongók itthon a magyar sorozatokkal?”
      Semennyire. Már asszem kifejtettem erről a véleményem, de amiben benne van a “magyar” szó, a lelkesedésem lekókad, mint ama húsvessző hideg hatására. Jó abból nem sülhet ki, legyen az film, sorozat, szinkron, vagy politika. Persze mint másnak, ennek is lehetnek jó pillanatai, de az összkép ugye siralmas.
      Ejj, de pesszimista vagyok már megint. De ez van, ez vagyok én. xD Ha vége a szezonnak, rittyentek majd valami értékelő posztot, mert van pá cím, ami megérdemli. Na meg ez a VN is kap majd egy összesítést, de arra még várni kell pár hónapot. (Csak az első rész van lefordítva angolul, a másik kettőt kénytelen vagyok fordítóval olvasni, még jó, hogy elég normális a program.)

      Kedvelés

      • Köszi, hogy beköszöntél, ha már erre jártál és – mint mindig, most is – köszi az őszinteségért is persze. : )
        Sivár mindennapok: basszus elfelejtettem, hogy ha megjönnek ezek a melegek, akkor még kevésbé leszek hatékony a melóban. A helyzet így egyre szarabb – de sebaj.
        VN: én csak épp belekaptam abba a világba (nem is nekem valónak tűnt), de viszonylag kevesen tolnak ilyesmiket nem? Valahogy így tippelem: gamerek > animézők > mangázók > VN-el játszók > light novelt olvasók. De, hogy türelmem nem lenne még külön fordítóval olvasni, az tuti. Vagy az nem bonyolult? Múltkor egy rövid spanyol képregény is kifogott a kitartásomon (bár Google-translatebe pötyögni tényleg idegőrlő volt). Úgyhogy jöjjön csak az a VN írás! : )
        Magyarság: ja a pesszimizmus az is jellemző! 😀 Rám is, de én e mellett, a magyar jelenségek feletti panaszaim, kritikáim, dühöngéseim, szégyenkezéseim stb. mellett még mindig bízok és remélek és hiszek és büszke is tudok lenni egyszer-egyszer “dolgainkra”. (Magát a magyar nyelvet és sziporkáit meg imádom, mert ugye értem is!) Még, ha igazad is van benne, hogy az összképben nagyon-nagyon sok, elsöprően sok a tré…

        Kedvelés

      • “viszonylag kevesen tolnak ilyesmiket nem?”
        Így van, kb. olyan a helyzet, ahogy írtad. Itthon nem népszerűek a VN-ek. Főleg mivel angoltudás kell hozzá. A fordítóval való olvasásnál meg ne google fordítóra gondolj. xD Vagy erre egy külön program, ami automatikusan fordít japánról, általában elég jól. Egyszerűnek nem egyszerű, már a telepítése és beállítása, azt nekem is más csinálta. xD De a működése már egyszerűbb. De valóban nem kezdőknek való. Én is csak azért használom, mert mikor elkezdtem a VN-t, nem tudtam hogy trilógia, és eszeveszett jó a sztorija. Egyértelmű volt, hogy erősen szomjaztam a folytatást, mikor végeztem, így sem isten, sem ember nem akadályoz meg, hogy folytassam, akár fordítóval is. ^^

        “Magát a magyar nyelvet és sziporkáit meg imádom, mert ugye értem is!”
        Na ez mondjuk pont egy olyan része a dolognak, amit én is bírok.
        Egyenesen kacskaringózó nyelvünk megtörhetetlen acélként hullámzik az egyszerűség bonyolult zűrzavarában.~ xD

        Kedvelés

      • Bár nincs beállítva (nem is tudom, hogy lehetne-e, de kb. tojok is rá) vedd úgy, hogy lájkoltam a kommented! Főként a második bekezdését! : )

        Az érme másik oldala meg rögtön az, hogy tényleg elkeserítő mennyire kis százalékban beszélünk és értünk angolul – mi magyarok. Nekem is nemrég improvizálnom kellett amcsikkal, meg angolokkal és bizony zavaromban mondtam ám égő baromságokat nyelvtanilag. Bár tapintatosak voltak és így is megértették…

        Kedvelés

  14. Most látom, hogy a világ egyik legőrültebb koncertbandája, a Gogol Bordello ( https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/t1/1001320_10151632466143711_1447822326_n.jpg ) a hétvégén ismét Magyarországra látogat! Úgy látszik komolyan gondolták kissé provokatív jelszavukat: Think locally, fuck globally! Meg az is ciki, hogy utoljára a 2010-es albumukkor foglalkoztam velük, ergo 4 év már egy szempillantás alatt elszalad az életemből. Én se leszek már fiatalabb. Nem mintha akarnék!

    Szóval tavaly új albumuk is kijött, persze le is füleltem most gyorsan és a The Other Side Of Rainbow lett róla a kedvenc: http://www.gogolbordello.com/site/soundcloud.php?t=116266844 Aztán a 2011-es МОЯ ЦЫГАНИАДА-n sem tudom mik vannak, arra is rá kéne kukkantani. Tessék mutatóban tőlük egy kis régebbi agyahagyott ereszd-el-a-hajamat koncertfíling:http://www.youtube.com/watch?v=hQ_XX52-Xdw

    Kedvelés

  15. Nem különösebben voltam oda sosem a csapatsportokért. Többségében sem csinálni sem nézni nem szerettem őket (a néhány kivétel inkább erősíti a főszabályt). Inkább az egyéni sportok kedvelője voltam-vagyok. De tudom, hogy sokan oda vannak a fociért. Most pedig VB van – így belekíváncsiskodtam. A megnyitó után a magyar felvezetésben számomra, hozzá nem értőnek jól és érdekesen összefoglalták, hogy mi is ez az egész. Némi politikai-gazdasági vonzatokkal együtt. A nyitó Brazil-Horvátban voltak szórakoztató dolgok, gól is adódott. De a meccs előtti brazil himnusz volt számomra igazán hatásos. Félelmetes volt, ahogy több tízezren énekelték, ráadásul olyan hévvel, mintha szét akarnák harapni a világot! Aztán videókon láttam, hogy már a korábbi években is így volt ez. Kicsit így már bevált színészmutatvány-hatású, ahogy a rövid zenés himnuszt a csapat és a szurkolók acapella tovább süvöltik a zene leállása után. Belegondoltam, hogy ezzel mi, magyarok sokkal jobban tudnánk szívatni a világot, hiszen a magyar himnusznak csak egy énekelt versszaka van, a zene leállása után viszont mi még HÉT!!! másikat énekelhetnénk… Már ha tudnánk, mert én pl. sajnos nem, de úgy tippelem hogy sokan hasonlóan…

    A mai Spanyol-Holland meg mészárlás volt! 1-5… Brutális… Micsoda akciók! A holland szurkolók meg nem normálisak, ahogy némelyik kinézett – eldobtam az agyam. Tök hülyék! : )

    Kedvelés

    • Több, mint valószínű hogy nem tudnánk így énekelni. Gyakorlatilag ha ez szóba került, még senki sem mondta azt, hogy tudja, de a válasz általában az volt, hogy a második versszak első sorát se ismerik. És nem szakmunkások között vetődött ez fel egyszer sem. Nem fényezem magam, én most kipróbáltam: az “azt hiszem tudom”-ból az lett, hogy gyakorlatilag minden versszakban volt hibám. (Öröm az ürömben, hogy másodjára már ment, csak el kellett egyszer olvasni.) A szavalás pedig még mindig messze áll az énekléstől.

      Kedvelés

  16. Ma a Telekom egész nap csak a sávszélességünk egytizedét óhajtotta szolgáltatni… Nosztalgikus érzés volt, mert néhány éve még ilyen csigalassúsággal csordogált a digitális csodaország nálunk, akkoriban jól meg kellett szervezni és beosztani, hogy mit, mikor és hogyan. Előrelátóan, türelmesen. Mára ettől már elszoktam…

    Viszont imádom ezt a meleg, de le-lehülő, még elviselhető nyarat! Mondtam már, hogy az idei tavasz is nagyon bejött, de a nyarak kánikuláit nem szoktam már bírni. Gyerekként a telekért voltam oda, a havat vártam, iskolásként a nyári szüneteket, a strandidőt, most középkorúsodva meg a kellemes őszökért vagyok oda.

    Amíg itt pötyögtem addig meg a család egy része a tévében belenézett az idei Miss World Hungary-ba. Fél szemmel láttam, hogy már ez is népi-nemzeti irányba csúszik. Vicces. Az meg kicsit szomorú, hogy énekesekből a közelmúlt sztárgyárainak termékeiből volt csak felhozatal. Szerettem én ezeket a “tehetségkutatókat” nézni, nem becsülöm le a fiatalokat, de könyörgöm hol vannak azok a nagyszerű, jellegzetes, egyedi énekeseink, zenészeink, akik hosszú idő alatt, saját erejükből jutottak oda, ahol most tartanak?

    Kedvelés

  17. Hogyan készítsünk maradandó filmzenét? Tegnap este párom tévékapcsolgatása nyomán majdnem Twin Peaksre aludtam el – megint adják az M1-en. A zene már egy-két taktusból bőr alá kúszik, magával ránt. Még mindig, negyed évszázad múltán is. A hétvége digitalizált élményvadászatát vélhetően a zeneszerzőnek, Angelo Badalamentinek és az énekesnek, Julee Cruisenak szentelem. A fülem eddig azt mondja, hogy igen, ez megéri!

    Kedvelés

  18. Oké, elismerem, hogy elmúlt este tíz és akkor már ne sápítozzak, ha a (kicsivel vagy kicsit többel tíz év feletti) gyerekeim a tévé előtt fura dolgokba szaladnak bele. Nézzek magamba, hogy milyen szülő vagyok én, oké. De azért egy valamilyen korhatárkarikát rakhattak volna a Monty Python: Az élet értelme c. aktuálisan játszott (remek)művére. Jó látom, hogy a tévéműsorújságban van rajta egy halványsárga 12-es, de így és épp arra figyeltem fel, hogy a sperma elpocsékolásáról, meg vaginális nedvekről értekeznek:http://indavideo.hu/video/Every_Sperm_-_Az_Elet_ertelme_-_Monty_Python (a tévében volt rajta magyar felirat…) és http://indavideo.hu/video/Felvilagositas_es_rogbi_-_Monty_Python

    Kedvelés

  19. 18+:
    Sosem voltam a csadoros-háremes-überférfias megoldások híve (ha viccesen meg is fenyegettem néha a túl lengén öltözött páromat ,hogy húzok rá ilyen ruhát). Viszont a környezetbarát, fenntartható, nem túlnyújtózkodó elképzeléseket gyakran pártolom. Így dupla öröm számomra, hogy nyáridőn sok bringázó lányt lehet látni. Külön jóleső, hogy manapság nem a régi idők holland típusú és kemping kerékpárjai dívnak, hanem a sportosabb döntöttebb pozícióban használatos cangák. Ehhez persze a kacér leányok ujjatlan, mélyen dekoltált, lezser, szabad belátást engedő trikókat viselnek… Mondom én, hogy jó ez a nyár…

    És az előző témakörön továbbhaladva: Láttam a napokban egy 15 perces pornóvideót, ami eléggé meglepett… Persze engem nem olyan nehéz meglepni, mert nem vagyok a műfaj avatott ismerője. Ugyan amikor harmincon túl beköttettük otthonra a netet, akkor először tán erre cuppantam rá leginkább. Összenéztem jópár addig ismeretlen dolgot innen. Nehezen hiszem, hogy sok olyan férfi lenne, akinek elérhetővé tesznek szexvideókat és nem kíváncsiskodik bele – főként ha korábban szinte nem is látott ilyesmit. Szóval: Női szereplőnk karjában jelent meg férfi párjával és úgy szabadultak meg mindketten ruhájuktól, majd folytattak fellációt, hogy a férfi semelyik testrésze sem érintette a talajt. 15 percig!!! Amíg a nő folyamatosan állt és kezével tartotta a férfit…

    Kedvelés

  20. Megnéztem a ’60-as évek tengeralattjárós mangáinak alkotójától a Tide-Line Blue-t is, ami egy újabb, 2000 utáni műve. Az anime első része elég ígéretes volt, amit végül nem teljesített be. De így is “jólesett” állapotos fiatal lányt, elfolyó magzatvizet, szülést, szoptatást, kakis pelenkát látni – amik animében nem túl gyakran bukkannak fel.

    Az ország fölött átvonuló viharok megint kilőtték nálunk a netet, majd egy napra. Érdekes, hogy mennyi mindent már onnan akarnék elérni, azonnal. És ha nincs, akkor korlátozva érzem a szabadságom… Nem szól már a tévé sem és a “vezetékes” telefon sem – mert azok is a ott jönnének. Nem tudom megnézni, hogy milyen lesz az idő, mikorra és hol tudok szállást foglalni, hogyan utazok stb. Legalábbis nem olyan egyszerűen, kényelmesen. Nem dől az információ vödörszámra a szobámba, nem tudok annyi lehetőség közül választani.
    Fiammal mindenesetre az offline száműzetés idején retro-játéknapot tartottunk. Főként DOS-os platformokkal, kalandokkal – de voltak Game Boyos darabok is. Kirby, Pokemon, Zelda, Superfrog, Aladdin, Beneath a Steel Sky stb. Némelyik még ma is magával ragadó!

    Kedvelés

  21. Mostanában több unboxing-kategóriás videó vagy írás szaladt velem szembe és felmerült bennem hogy ezekből is milyen poénos fricskákat lehetne csinálni. Persze biztos készítettek már ilyeneket sokan, pl. nekem egy Kajla csokis tetszett nagyon (http://birozoltan.blogspot.hu/2013/12/kajla-csoki-teszt.html). Felrémlett, hogy készíthettem volna maracuja unboxinget is: nemrég hozott haza a párom és arról sem volt fogalmunk, hogy honnan kezdjünk neki. Eddig csak rostos gyümölcslékben ittunk ilyet. Neten rá is kerestünk a biztonság kedvéért, hogy most mi is legyen, meg mi is ez. Két darab volt nálunk – baromi rondák voltak, ringlószilvához hasonlóak, de rettentő ráncosak, ocsmány sötétbarna külsejűek. Megtudtuk, hogy ez jó – így érettek. Az instrukciók szerint ketté is vágtam az elsőt és… csalódásunkra alig volt benne gyümölcshús. Az ehetetlen külső belső fele így is szép volt és érdekes: több színben pompázott és kis tüskék meredeztek benne, mint valami scifiben. Az ehető rész állaga és kinézete valahol a takony és a hányás között volt – ezen nem lepődtem meg, mert a netes előtanulmányok már felkészítettek rá. Az illata markáns, kellemes, fűszeres volt – az íze pedig kissé kesernyés, romlott hatású. Amikor a másodikat is megettük akkor rá is jöttünk, hogy azért mert az első vélhetően tényleg kissé túlérett, megromlott.. A másodikban ugyanis már a gyümölcshús is több volt és az ízével sem voltak furcsa gondok.

    Aztán lehetne csinálni pl. baby unboxinget: pelankából való kicsomagolást például saját kölökkel is vállaltam volna, emlékezetem szerint izgalmas produkciók voltak, legalábbis kezdetben. Az anyából való “kicsomagolás” (ergo születés) is meglehetősen izgi, mókás, fanyar részekkel tűzdelhető, de ahhoz már saját fotókat biztos nem tennék közzé – inkább grafikákkal tudnám elképzelni.

    Kedvelés

  22. Még egy hete sem vagyok itthon a nyári szabadságomon, de már gallyra tettem magam. Szinte vágyom vissza a “nyugalmas, monoton” melóba. Persze ez túlzás, mert nem nyugalmas az se és az is le tud fárasztani. De másképp. Pedig eddig még csak a nyaralási projektem kisebb programjait bonyolítottuk le. Igaz, hogy keddre-szerdára-csütörtökre is jutott jó félnapos teendő. Amik olyannyira lefárasztottak, hogy mára kénytelen voltam egy passzív pihenőnapot beiktatni…

    Kedvelés

  23. Hazaértünk a nyaralási projektünk második etapjáról. Én kb. két kilóval lettem könnyebb két nap alatt – nem nagyon van olyan rész a testemen, ami ne fájna. Lányom csak az egyik lábfején és lábszárán, térdig 33 szúnyogcsípést számolt meg. Fiam talpát átszúrta egy sulyomtüske, párom pedig ráfeküdt egy darázsra… Jól éreztük magunkat.

    Kedvelés

    • Már látom, hogy erősen gyúrsz a balszerencse éve díjra. Nem irigyellek, bár én se lubickolok a javakban. De azért kitartást, lesz ez még így se. 🙂
      Most engem is elkapott a hév, mennék kirándulni, nyaralni jó messzire, csak épp a kedvemen kívül minden hiányzik hozzá, kezdve az anyagiaktól. xD Asszem ezt most bebuktam, majd egyszer talán…
      De legalább addig eljutottam, hogy ide is írtam. A minap azt hittem írtam már, de rá kellett jönnöm hogy megzavartak közben, és kikapcsoltam a gépet. Én meg másnap kerestem a kommentem, és rájöttem hogy nem küldtem el. Hahh…

      Kedvelés

      • Ó, azért annyira nem vészes a helyzet – remélem. Ráadásul se nem messzire mentünk, se nem sok pénzből… Nem is sok időre. És még csak holnap jön az újabb pár napos – a harmadik – etap!

        Tök jó, hogy rájöttél, hogy nem küldted el! Én biztos nem emlékeztem volna és valami földönkívüli összeesküvést sejtettem volna a háttérben!xD

        Kedvelés

  24. Üdv!

    Mindenekelőtt vallomással tartozom: lassan egy éve az egyik meghatározó véleményalkotó vagy az animék terén számomra. Még az AA oldalán találkoztam az írásaiddal, és sokszor segítettek a kritikáid akkor, amikor egy újabb sorozatot kerestem, hogy egyáltalán megnézzem-e vagy sem.

    Szívesen olvasnék tőled egy olyan szöveget, amelyben összeszeded, hogy szerinted milyen egy jó anime sorozat! A movie más kategória (?), sorozatokra lennék kíváncsi. (Én néha azt sem értem, hogy miért anime és nem rajzfilm, csak mert a japánok csinálják? De ez mondjuk mindegy, az én bajom. :D)

    Azt leszűrtem az írásaidból, hogy nem rajongsz a populáris sorozatokért. Ezt megértem, én is úgy látom, hogy a túlnyomórésze gagyi, tiniknek szóló mainstream időpocsékolás. Viszont annyira mégsem értem, mert én meg sem próbálom keresni a szűk rétegnek szóló “magas kultúrát” benne. (Igazán tényleg találni amúgy?) Arra vannak más műfajok.

    Nálam például a Gurren Lagann az etalon anime sorozat. Nagyon röviden azért, mert szerintem a maximális szórakoztatást nyújtja, és közben nem érzem kínosan magam, hogy gagyi lenne. Nyilván ha megprószálnám analizálni egyből találnék benne rengeteg hibát, de a pozitív értékei még így is dominálnak, persze csak szerintem.

    Szóval kíváncsi lennék általánosságban, hogy hogyan és miért működik szerinted jól egy anime sorozat, és akkor a pontozásaidat is jobban megértem. 🙂

    További minden jót!

    Kedvelés

    • Először is köszi a “vallomást”!:) Nem tudom, hogy te jól jársz-e azzal, hogy a “fröcsögéseim” meghatározóak számodra, de számomra megtisztelő, ha más számára is érdemesek a véleményeim.

      Nem hiszem hogy tudnék írni használható szöveget arról hogy szerintem miért jó egy anime sorozat… Bocs. Egyrészt én sem mindig tudom pontosan. Vagy én sem értem mindig saját magam, hanem az érzéseimre is sokat hagyatkozom. Mostanában pl. azt vettem észre, hogy nagyon hektikusan, szeszélyesen pontozom. Így a tizedik animemániás évem felé közeledve egyre türelmetlenebb vagyok azokkal a sorozatokkal, amelyek nem tűnnek érdemesnek számomra. Másrészt nagyon sok szempont, sok vonatkozás szerint lehet jó egy sorozat számomra – ebben igazad lehet, hogy ezt érdemes lenne összeszedni… Igaz, hogy szeretem ha egy anime sorozat némi szűkebb rétegnek szóló “magas kultúrát” tartalmaz (ez a sorozatoknál jóval ritkábban fordul elő, inkább a filmeknél, ill. leggyakrabban a rövidfilmeknél van ténylegesen jelen), de (szerintem) nem vagyok sznob amit (véleményem szerint) alátámasztanak a szimplán szórakoztató sorozatokról írt véleményeim, az hogy azokat is képes vagyok nagyon jóra értékelni, igazán szeretni őket. Pl. az általad említett Gurren Lagannt is. Ami valóban egy etalon (hibáival együtt) – a shounen mechák területén. De sok ilyen etalont lehetne sorolgatni sok területen – mert az animéknek pont ez az erőssége, hogy nagyon specializálódtak, ha mára sokba bele is kevernek mindent, mossák össze a határokat.

      Pontozásokat megérteni? Eddigi tapasztalatom szerint inkább iránymutatók és szöveges véleményekkel együtt használhatók jól. Nekem is van több olyan animés véleményalkotó akivel hasonlóak a véleményeink, ízlésünk, de olyan nincs akivel mindig mindenben egyeznénk… Néha mindenkivel előfordulnak gyökeres eltérések, pontozásbeli szélsőséges különbségek.

      Szóval még egyszer nagyon köszi a feedbacket és az írás ötletet-motivációt-kérést is!!! Még azért gondolkozom rajta egy kört, hogy írjak-e ilyet – de még talán túl korai is, talán nem is vagyok felkészülve rá, talán nem is tartom magam érdemesnek – egyelőre – egy ilyen átfogó írásra… Mások meg már biztos írtak ilyeneket, pl. roriconfan is ontja magából az ilyesmiket – igaz angol nyelven…

      Kedvelés

      • Ne becsüld le az írásaidat! Egyértelműen jól jár az ember, ha talál magának egy kritikus hangot, akinek aztán véleményeivel általában egyet tud érteni. A mai rohanó világban (ó, de elcsépelt! :D) nagyon könnyen elszúrhatja az idejét az ember, úgyhogy én viszonylag sokat szoktam foglalkozni a vélemények böngészésével is amikor nézni valót keresek magamnak.

        Az említett roricont pont ismerem, és rajta kívül még pár véleményalkotó van, akinek a MAL-es írásait, listáit figyelni szoktam. De itt az országban úgy alakult, hogy Te vagy az egyetlen, akinek adok a véleményére az animék terén.

        Pontozás… Végül kaptam választ: tehát ne keressek feltétlenül általános szempontokat mögöttük, hanem a hangulatodtól, személyes érzéseidtől is függ, hogyan ítélsz? Igen, ezt lehet látni. De nyilván nem is várhat el az ember tudományos igényű kritikát, amennyiben nem ez a hivatásod. Továbbá engem nem zavar, mert eddig nem csalódtam az ízlésedben. 🙂

        Igen, valóban eléggé specializálódtak az animék. De egyes kategóriákat kapásból elvetek, illetőleg vannak olyan esetek, amikor úgy érzem, hogy nem animének való témát dolgoztak fel (mondjuk ez a műfajról alkotott saját elképzelésemből fakad), noha több mint nézhető. Bevallom, hogy nem pontoztam sose, nemrég kezdtem csak el mikor a MAL-ra reggaesztráltam, és a saját listámat kezdtem el kitölteni. Hát így kezdődött a problem. 🙂 Sajnos én is úgy érzem, hogy legalább két dimenzióban lehet és kell sorrendet felállítani: élvezhetőségi, és mondjuk tartalmi érték szerint. Valahogy így jutottam el én a Gurren Lagannhoz… 🙂 Úgy látszik tehát, hogy nincsenek nagy elvárásaim az anime műfajjal szemben. Lehet azért, mert nem tartom túlontúl sokra, viszont egy percig sem bánom, hogy lassan egy éve ráfüggtem. 🙂

        Nem akarom erőltetni, de csak ismételni tudom: nagyon örülnék neki, ha írnál ezekről a gondolataidról. Persze, találni ilyeneket biztosan, de jó kritikákból, véleményekből sosem elég, szerintem. 🙂

        Kedvelés

      • Nem hiszem hogy különösebben lebecsülném az írásaimat, inkább néha kicsit túlbecsülöm őket – egyes megoldásaim mondhatni önteltséggel töltenek el!:) De talán egyszerűen úgy fogalmazhatnék, hogy saját magammal szemben is kritikus vagyok – nem csak a környezetemmel szemben.

        Én is csak ismételni tudom magam: megtisztelsz – hogy itt az országban, de felhívom a figyelmedet, hogy magyarul is érdemes másokra is figyelni animeügyileg, nem csak rám. Félek viszont hogy mostanában ezt nem lesz módom viszonozni, meghálálni, mivel alig nézek animéket – így kritikaszerűségek is ritkábban várhatóak.

        Pontozás: vannak általános szempontjaim is: grafika, animáció, dramaturg, cinematográfia, vágások, szövegek, hangulatok, sztori stb., de egy-egy összetevő sokszor annyira meghatározó nálam, hogy lehúzza vagy felviszi a pontszámot. Lehet, hogy tényleg írnom kéne róla, hogy én is jobban átgondoljam. Bár az egész kicsit feleslegesnek tűnhet: bő 30 évig soha nem pontoztam semmit, pedig kismillió filmet, animációt megnéztem addig is. És az animéken, mangákon kívül most sem pontozom más élményeimet, hogy most ez egy 6/10-es könyv volt, 9/10-es kajálás, 4/10-es koitusz stb. Összehasonlításban persze valamennyire jól használható viszonylagos iránytűként – és igen igazad van, időt is spórolhat, ha már tudod hogy hova nyúlj. A MAL-listakészítésnél jöttem rá arra is, hogy az azonos pontszám alá sorolt animéim mennyire különbözőek és utólag lehet hogy több pont különbséget is indokoltnak látnék köztük. Meg már negyedpontos eltéréseknek is szükségét láttam volna néha – bár ezt már túlzásnak érzem (ha pl. AniDB meg is engedné), inkább a szöveges véleményeimben szeretek árnyalni.

        Kedvelés

      • Amíg nem szentelsz külön blogot a koitusszal kapcsolatos élményeidnek, addig ígérem, hogy nem fogom elvárni a pontozását (bár úgy se… :)).

        Nekem komoly támaszként szolgálnak a MAL-os listák, mert ha azt látom, hogy például 6-os osztályzatnál kevesebbre értékeltél valamit, akkor annak valószínűleg a kritikáját sem fogom elolvasni, nemhogy megnézni. Egyszerűen azért bízok ennyire már-már vakon, mert ahogy írtam nincs idő mindenre, márpedig futószalagon gyártják az animéket is. 🙂 Illetve a türelmetlenséget szintén megértem, mert akár 2-3 rész után dobom a sorozatot, amennyiben nem fogott meg azonnal.

        És igen, nagyon nehéz 1-től 10-ig pontozni, talán a 100/x-es osztályzatok felelnének meg leginkább a finomhangoláshoz (vagy mihez?). 🙂 De lehet, hogy tényleg én kerítek túl nagy feneket ennek az egésznek, majd elmúlik. 🙂

        Kívánom, hogy akkor az a kevés anime, amit mostanában nézel/nézni fogsz, motivál majd véleményalkotásra! 🙂

        Kedvelés

      • Akkor azért annyit még röviden a pontozásomról, hogy én tényleg 1-től 10-ig használom a skálát. Így nem csak a 19 százaléknyi 6-os animéim között van ajánlott néznivaló, de a 15 százaléknyi 5-öseim közt is. Az ötösre értékeltjeim között is vannak kiemelkedő megoldásokkal bíró sorozatok, csak szerintem egyes hibáik olyan nagyok, hogy átlagosra rontják őket. Vagy vannak kellemesen szórakoztató, de tényleg átlagos, esetenként unalmasba hajló cuccok is erre. Sőt a 4-es, gyengének tituláltjaim közt is, de részben a rossznak skatulyázott hármasaimnál is adódnak jó részösszetevők. Az egyes-kettesek közül meg elrettentésül, tanulságul ajánlottak néhányan!xD Szóval némi óvatos véleményolvasgatás nem árthat – mert árnyalja a pontozást! Főként az enyémet! Persze szerintem a legjobb, ha a saját fejed után mész!xD Én is azt csinálom – ha figyelek is másokra, főként a “referenciaszemélyeimre”.

        Kedvelés

  25. Amikor olvasom a blogod engem az zavar a legjobban, hogy az általad használt betűtípusban nincs benne az Őő. Lehet neked jól jelenik meg, de azt javaslom hogy FontLab-al tedd bele a hiányzó magyar ékezetes betűket, majd http://www.fontsquirrel.com/ -on konvertáld webfont-ba, majd azt használd itt. 🙂 Szívesen segítek is benne akár. 😀

    Kedvelés

    • össze hasonlítás képp:
      normál szöveg: “One morning, when Gregor Samsa woke from troubled dreams, he found himself transformed in his bed into a horrible vermin.”
      más: “Bús düledékeiden, Husztnak romvára megállék; csend vala, felleg alól szállt fel az éjjeli hold. Szél kele most, mint sír szele kél; s a csarnok elontott oszlopi közt lebegő rémalak inte felém.” – óúűáéöüÖÜÓÚŰÁÉŐÚ

      Kedvelés

      • 1. Ó, szóval olvasol!:)
        2. Nálam is rossz és engem is zavar.
        3. Sokkal jobban zavarnak más dolgok és egyedül tényleg nem menne, meg ez már a harmadik blogsablomom de egyikkel sem voltam teljesen elégedett, de mostanában más dolgokra kell/akarom fordítani az energiáimat, mint a blog pofozgatása.
        4. Úgyhogy bocs, de egyelőre marad így, majd talán később – egyszer…
        5. Azért köszi, hogy megjegyezted és felajánlottad!:)

        Kedvelés

  26. A nyári szabadság utáni második melós napomon már úgy éreztem magam, mint valami törpe az óriások szemétlerakóhelyén vagy roncstelepén. Próbáltam kis csapásokat vágni magamnak a körülöttem tornyosuló feladathalmok között és rendre kicsippenteni belőlük egy-egy munkafázist a legfontosabbak közül, úgy hogy közben az egész hóbelevanc (jééé, ezt így kell írni v-vel?) ne temessen maga alá. Ma, a harmadik munkanapon mindezen érzéseim azzal tetéződtek, mintha még nagy betontömböket pakoltak volna rám eközben. Sikeresen mosott szarrá is fáradtam. Érdekes egyébként, hogy embertársaink nyűgei, bajai is mennyire meg tudnak terhelni másokat. Pedig elméletben nem szabadna ezeket átvenni – mégis. Azt nem nagyon vágom hogy ilyen napok után hogyan is kéne az embernek energiájának lenni mondjuk: testedzésre? Reggel 7 után el otthonról, este 19-re haza és utána mégis hogy? Tudom, vannak akik este 8-9 környékén edzenek, de nekem ilyenkor már meghalni sincs erőm. Meg délben ettem utoljára, több időm nem is lett volna enni, el is szédülnék így. Ha meg bekajálok még itt este 8 körül és hozzáadunk némi emésztési időt akkor már hova? Inkább belökök egy kupica pálinkát meg gépezek kicsinység… 😀

    Kedvelés

  27. Én is kb így jártam. Most van 3 napja hogy életemben először egy komoly állást töltök be. Eleinte azt hittem könnyű lesz, és maradni fog még energiám mondjuk weblapot fejleszteni otthon este. De hát nem így lett… Jövőhéten veszem én is a pálinkát. 😀

    Kedvelés

    • Tegnap nálam abszolút bevált a dolog. Alkalmankénti, “terápiás” használatra csak javasolni tudom!:) Hozzátéve azt, hogy nálunk egy üveg pálinka sem fogyna el egy év alatt… ha vendégeknek, ünnepekre, összejövetelekre nem kínálgatnánk. A legelső három nap… de rég volt. Nem nagyon emlékszem már, de ott az elején is voltak nehéz időszakok – csak másfélék mint mostanában. A különbség talán az, hogy huszonévesen egyrészt lassabban merültem le, másrészt a nulláról gyorsabban regenerálódtam, mint most dupla annyi évesen.:) Mostanában viszont a “leszarom tabletta” mértékletes alkalmazása mellett talán kevesebb ideget nyelek és kevesebb ideget állítok bele másokba is, mint anno…

      Kedvelés

  28. Már nem először fordul elő, hogy szégyellem magam. Magam előtt is. Meg aggódok az ízlésem romlása miatt. Korábban félig viccesen mondtam, hogy meg is rémisztett egy ilyen eset az animézésem kapcsán. Most meg nem tudom mi lelt!!! Túl fáradt voltam tegnap este? Túl sok Ki Mit Tube videót néztem mostanában? Túl sok japán popzenét hallgattam az utóbbi időben? Nem tudom. De először fordult elő velem, hogy nem hogy nem utáltam Hatsune Miku-t (vagyis a Vocaloid programmal előállított énekhangot megszemélyesítő virtuális japán popsztárt), hanem kifejezetten szórakoztatott, miután két cédényi, kissé változatosabb stílusú anyagot meghallgattam tőle.

    Pedig én is úgy voltam vele eddig mint a Kids React sorozat egyes kölykei: (https://www.youtube.com/watch?v=egcfC7PCneQ) vagyis nonszensz hogy óriási élő koncertet szerveznek egy program generálta énekhangnak. Ami ráadásul idegesítő, mű, “vinnyogó”. A nyakunkon a jövő, ahogy az idősebbek is konstatálták (https://www.youtube.com/watch?v=wHhluDhVtjU).

    Kedvelés

  29. Pedig nagyon bátor dolognak tartom, hogy képes vagy belemerülni ezekbe a dalokba is! Én sosem merném kitaposni a japán pop zene, vagy általában a japán zene rögös útját. 😀 Sőt, legtöbbször az animék OP és ED részeit csúnyán átugrom. Nem akarom, hogy már ott elveszítsenek. Viszont éppen ezért nagyon tetszik amikor viszonylag sokat írsz egy anime OST felhozataláról a véleményedben, amiről én például hajlamos vagyok teljesen megfeledkezni. Én csak azt figyelem, hogy fokozza-e a hangulatot, illik-e a sorozathoz stb, de külön már sosem értékelném.

    Tisztítókúrának akkor ajánlanám Tolsztoj Háború és béke regényét. Háttérzenének hozzá stílszerűen Csajkovszkij 1812 nyitányát. Előtte egy csésze teát fél-dupla tejjel készíts be mellé mindig, és természetesen eltartott kisujjal fogj meg mindent, amíg ki nem olvastad a könyvet. 😀

    Más:
    Hol van egy blognak a panaszkönyve? 😀
    Mert az FLCL animéről nem találok bejegyzést, noha 10/10-re értékelted. Amivel egyébiránt csak egyetérteni tudok. 🙂

    Kedvelés

    • “…sosem merném kitaposni… a japán zene rögös útját…” Hát ezen szakadtam! 😀 Nagyon sokszor átugrásnyiak az OP/ED-ek, de vannak nagy ritkán olyanok is, ahol pont ezek a legjobbak, leginkább értékelhetőek a sorozatban – kreativitásban, eredetiségben, ötletben. Erről is érdemes lenne egy listát csinálni – vagy van már róla? Biztos van – annak ellenére hogy általában kedvenc OP/ED listákkal lehet összefutni. Igen egy animációs filmnél a zene, hanghatások, hangszínészek munkája arra való, amit te írsz, ahogy te értékeled. Alátámasztásra. Vannak olyanok is, ahol külön hallgatva imádtam a zenéket – de azok nézés közben nem működtek együtt a mozgóképpel, nem voltak harmóniában, kilógtak a produkcióból, nem hogy nem támogatták de esetleg ellentétesen is dolgoztak stb. Érdekes, mert ilyenkor ez inkább levon az összértékből, külön hiába szuper.

      “Tisztítókúra”: igen ez jó ötlet. 🙂 Szoktam is alkalmazni ilyesmit, most is van itt egy meglehetősen komoly könyv a billentyűzet mellett. Már néhány hete csak vár a sorára… De írtam is már róla többször hogy jó váltogatni a stílusokat ilyen megfontolásból, jártam is el animékkel e szerint: pl. egy nyálas shoujo, egy túl bugyuta-vigyori moe vagy egy gyerekes kodomo után gyakran néztem brutális akciót, thrillert vagy horrort. Meg fordítva is: gyomorforgató hentai vagy gore után kedves, bájos mainstreamt. Shounen-ai vagy yaoi után ultra-macsó GAR shounent. Eszetlen vígjáték után elgondolkodtató drámát. Stb.

      “Panaszkönyv”? Liberálisabb blogokon BÁRHOL (remélem hogy én is ebbe a kategóriába fogok tartozni – bár eddig komolyan nem szólt be még senki). Tehát itt is jó helyen van, vagy épp bárhol máshol ahol eszedbe jut hogy mivel van bajod. Szigorúbb helyeken meg sehol, mert eleve előszűrnek – van olyan, ahol csak néhány meghívott szólhat hozzá vagy egyes témákhoz senki sem.

      “FLCL”: pedig írtam róla AA-n 2007-ben, csak annyira semmit, hogy valószínűleg feleslegesnek éreztem áthozni ide: “WHOÁÁ! Ezt az ismertetőt be***tam! Persze az én hibám, miért nem néztem utána jobban (meg hogy kezdő animés vok)… Méghogy őrült, poénos vígjáték stb. Persze ez is bennevan, de alapvetően NEM. Melenkólikus, kritikus agysmirgli! Én meg pihentetőképp vállaltam be az FMA és az NGE közt… Na mindegy, SZUPER kis cucc!”
      Ha jól emlékszem kiégette az agyamat – és ez itt inkább pozitív összefüggésben értendő. “10/10” – a régi cuccok értékelésével az a baj, hogy nem emlékszem, hogy melyiket értékeltem akkor frissiben, mert volt néhány tucat, amit utólag tippeltem meg több évvel nézés után a MAL-ra regisztráláskor a C&C “kritikusi klub felvételi elvárásai” miatt. Meg kezdetben valószínűleg némileg másképp pontoztam mint manapság (ez látszik az animés és mangás pontozásaim eltérésében is – mangákat jóval később kezdtem nagyobb számban olvasni, értékelni).

      Kedvelés

      • AA oldalán tényleg megtaláltam két hozzászólásodat az FLCL-hez, de kevésnek tartottam. 🙂 Bár igaz, hogy ez tényleg az az anime, amelyről akár pár mondatban is elégséges kritikát lehet összehozni.

        Ha nem is pihentetőképp, de két hosszabb sorozat közé tényleg érdemes beiktatni, mert rebootolja az agyat valóban! Ezenfelül számomra egy nagyon klassz kis élmény volt, teljesen átvettem a furi kuri életérzést. Nem hiszek a flowerpower szemléletben. Szerintem még mindig (2001-es az anime) igenis ilyen punk dolgok kellenek! 😀

        Kedvelés

  30. Lassan eltelik a második hónap is anélkül, hogy egyetlen egy árva darab animét megnéztem volna. Ilyen az elmúlt 3 év alatt nem volt!

    Ha nem is animéket, de animációs rövidfilmeket viszont néztem a budapesti BuSho rövidfilm fesztivál kapcsán. Szokás szerint nem volt módom a helyszínre utazni, de neten sok mindenbe bele lehetett kukkantani, sőt pár dolgot teljes egészében végignézni is. Így megnézhettem a fesztivált animációs kategóriában nyerő német WIND-et: http://vimeo.com/80883637 és több magyar alkotást is, pl. a Grimm Cafét (http://vimeo.com/69794173) és a Paper World-öt (http://vimeo.com/88483822). Adódott még más érdekes darab is, de sajnos sokat nem volt így lehetőségem megtekinteni. Pedig nagyon érdekelne a Symphony no.42 vagy a CARL (http://www.youtube.com/watch?v=H1Gq4fuC8k8), esetleg a Fák (http://www.youtube.com/watch?v=Hvu5BSqMI2U). Bár az is lehet, hogy csak elbénázom szokás szerint a keresését mert pl. a régóta vágyott Rabbit and Deer-t is csak most vettem észre Indavideón…

    Kedvelés

  31. Őrület! Október közepe és ma árnyékban, több mint 27 Celsius fok meleg volt! Holnapra 28-at is mondanak, ami azt jelenti szerintem, hogy itt közel 30 lesz!!!

    Kedvelés

    • Köszi, láttam – de egyik sem tetszik. Igaz más okokból… 🙂 Valahol a kettő között lesz, de árban jóval inkább a rózsaszín felé. Op.rendszerrel vagyunk bajban – jövő év első félévében talán összejön a vásárlás, de akkor még win7-re tippelek, hogy végül felkerül.

      Kedvelés

  32. Rosszul aludtam ma – lehet, hogy az izomláztól és éhségtől. Pedig tegnap este még voltunk gregorián énekkarral kiegészített orgonahangversenyen is és az már majdnem elaltatott. Most meg az internetadóról olvasgatok, kíváncsi vagyok mi lesz belőle…

    Kedvelés

      • Az ellenkezője nem igazán állt fenn (pl. anidb). Csak nem írtam, mert nem tudtam, hogy van mire reagálni. Vagy újabban nem nézek fel minden nap (munka), aztán kihűlnek a témák, amikhez hozzá is szólnék. Ha mégis írtam valamit, az meg nem tetszett teljesen és nem küldtem el. Személyes üzenetekkel meg nem igazán szoktam dolgozni, ha nincs miről beszélni.

        Kedvelés

      • Vik én nem akarlak számon kérni most, ne értsd félre! Csak szimplán örültem, hogy ideböffentettél. 🙂 Ennyi.
        “Kihűlő téma”: egyrészt van ami nem hűl ki, másrészt ha ki is hűl: én pl. pont leszarom… a magam részéről. Dehát én deviáns vagyok, mint tudjuk. Elég sok blogon jártam az utóbbi időben és nem különösebben érdekelt, hogy pár napos-hónapos, egy-kettő-öt vagy akár tíz éves bejegyzésről van-e szó. Ha beszélgethetnékem, véleményem volt elmondtam. Ha nem volt, nem mondtam. Ha nincs miről beszélni akkor nem kell – itt legalábbis.

        Megjegyzem AniDB-vel kapcsolatban nem értem mire célzol, de ezt se vedd számonkérésnek, meg erre sem kell reagálnod, ha nem akarsz!

        Kedvelés

  33. Most tűnt fel, hogy a blog neve ismét megváltozott. Digitalizált Szabadság, ez is egy sokatmondó név. Tetszik.
    Milyen okból váltottál? Vagy leírtad már, csak lemaradtam róla?

    Kedvelés

    • Milyen okból? Felbosszantott a netadó!:) Ezzel sem vagyok jobban elégedett amúgy mint az előzővel, de marad ez most. És tulajdonképp írtam is róla valamennyit, jobbra fent a menüsort kicsit alakítgattam kívül belül – a Sztriptíznél találod, ami leginkább ide vág.

      Kedvelés

  34. Már bocsánat – de: beszarok! Nagyon le vagyok maradva PC-s, meg konzolos játékok híreit illetően, de a FA- és a FŰ-szimulátor most még ehhez képest is megleptek… Ahhoz képest is, hogy a kecske-szimulátorról persze anno hallottam. Hááát…

    Kedvelés

    • Haha… hát ez tényleg beszarás! 😀 Boldog ember, aki ilyenekkel játszik… és kicsit irigylem azokat is, akik ráérnek ilyeneket kitalálni. 🙂

      Kedvelés

  35. Oké, asszem, hogy rendszeres követője leszek egy ideig a 444.hu-nak! De nem a politikai-közéleti-bulvár híreik miatt! Hanem az animációsak miatt. Ha kicsit feljebb görgetek, akkor azt látom, hogy másfél hete is örültem egy jó linkjüknek és most is:http://www.youtube.com/watch?v=9V-kc5Hc1iE&list=UUkNqSFUZ4XXuiJ8JWpFPs1w
    Érdekes szitu egyébként, mert az amcsi alkotónak tegnap óta több, mint százezer megtekintéssel gazdagodott ez a videója, ha ez legalább jó részben a 444.hu miatt, magyaroktól van… az érdekes…

    Kedvelés

    • Az M1-es komolyzenei tehetségkutatóra gondolsz? Mert azt nem. Terveztem ugyan, mert imádom a képzett hangszeres muzsikusokat, meg a komolyzenével is egyre jobban kijövök, de aztán valahogy kimaradtam belőle. Lehet, hogy azért, mert manapság már idegrángást kapok a királyi tévé agymosó próbálkozásaitól… Persze én nem vagyok olyan hülye, hogy rajtam is működjön az ármánykodásuk, úgyhogy akár oda is kapcsolhatnék néha… Érdemes?

      Kedvelés

      • Szerintem nem rossz egyáltalán. Na meg itt nem aláznak meg senkit, mint a többi tehetségkutató válogatójában.. Agymosást még nem fedeztem fel még a részekben. Az furcsa benne, hogy a műsorban bemutatottak messze vannak az autodiktata tehetségektől. Sokan dinasztiák tagjai, világversenyeken szerepeltek helyezettekként, egyszerűen enélkül is karrier várhat rájuk. Minden részt én se láttam még. TV-ben ráadásul 1 részt, meg most 1 másik végét láttam. De volt olyan hangszer benne, ami teljesen meglepett, egyszerűen olyan oldalát is be tudta mutatni a kislány, amiről nem is tudtam. A műsor megvágja a produkciókat, de azokat teljes terjedelmében felteszi a youtube-ra, illetve a saját oldalára is. Utóbbin fenn vannak a részek is, nem csak a szereplések.

        Kedvelés

        • Aha, köszi! Agymosás leginkább a hírműsoraikban van, de rohadt szégyentelenül. Meg nyilván az egész műsorstruktúra egy adott irányba mutat, de ez önmagában még nem lenne baj.
          No mindegy, majd lehet, hogy bepótlom – a Pávába is utólag csatlakoztam be. Rám is fér a pallérozás…

          Kedvelés

          • Kevés olyan híroldal lehet, ahol nem folyik a hangulatkeltésnek valamilyen formája (legalábbis én még nem találtam ilyet). A közszolgálati esetében ez kifejezetten fájó, mert épp közszolgálatinak kellene lennie. Mindenhol figyelni kell, de ez mindig is így volt. Párhuzamosan kell nézni az ATV-vel! xD

            Kedvelik 1 személy

  36. Akkor bővített mondatban. 🙂
    Az élet nem a tv-ben történik. A tv is csak egy eszköz mint a vasaló. Ha szükség van rá előveszem, de nem vasalok állandóan, ezért nincs szelektálási kényszer. Vagy, a szelektálás ott kezdődik, hogy be sem kapcsolom.

    Kedvelik 1 személy

    • Ja, így! Nagyjából egyetértek.
      Főként a be sem kapcsolomban. De ha már bekapcsolja az ember akkor célszerű (legyen inkább ez a kell helyett) szelektálni különben rövid távon is kifolyik az ember agya…
      Egyébként asszem hogy ma már ott tartok, hogy sem a tévére, sem a vasalóra nincs szükségem mint eszközre. 🙂 Pedig régebben mindkettőt elég sokat használtam, használtuk…

      Kedvelik 1 személy

    • Köszi a figyelemfelhívást!
      Az Alapítvány miatt már úgyis megfedtek itt a blogomon, hogy mi az hogy olvastam a trilógiát és nem emlékszem rá… Bár élőszereplős sorozatokból én nem rajongok az ilyen történet centrikusokért – persze lehet, hogy azokra is rá tudnék kattanni. De egyelőre inkább a humor, főleg az abszurd humor ami bejön élőszereplős sorozatokban. Az animáció sokkal nagyobb teret enged a látvány megkomponálásának…

      Az Index cikk… Hááát… Jó tudni róla hogy ilyen is megjelent, a kommentszekció gáz. Mint mindig. Nem kell az animerajngóknak ellenség, lejáratják saját magukat. Amúgy asszem én is kitöltöttem a MAT-os kérdőívet. A cikkben egyébként komoly hiányosságnak tartom pl. hogy Ricz meg az ő fansub-csapata nincs említve, hiszen eleve szakdolgozott a témából nemrég és élőben is tartott Mondoconon előadást belőle… A többin meg lehet csámcsogni, csak igazából nincs feldobva a labda rendesen. Szerintem.

      Kedvelés

      • Ha hozza a mostanában futó sorozatoknak a színvonalát (Trónok harca, True Detective), akkor valami nagy csodában lehet részünk. Illetve tetszik, hogy tisztában van vele a fickó, milyen hatalmas fába vágja a fejszéjét! Én egyébként nem szeretem az epizodikus sorozatokat, de nálam is kivételek ebben a humorosak.

        Az Index cikk tényleg nem nagy cucc. Azért tartottam csak érdekesnek, mert egyáltalán foglalkoztak a témával, és mert ja, a kommentszekció miatt… ami tényleg kínos lett.

        Kedvelés

  37. Megint elbíbelődtem a MAL listámmal, mert egy pár sorozat és több movie is kimaradt a látottakból.
    Csak nekem hiányzik egy olyan funkció, hogy “Favorite Studio”? Most már valamivel több mint egy éve rendszeresen animézek, és ezekre is elkezdtem komolyan figyelni. Neked vannak kedvenceid, balaaz? Vagy a szokásos: “leszarod” az ilyet… 😀

    Egyébként én még egy őszi szezonos animét sem dobtam, pedig vagy fél tucatot nézek hétről hétre! 😀 Nem mondom, hogy bármelyiket is őszintén ajánlom, de mondjuk a Kiseijuu: Sei no Kakuritsu-val tehetnél egy prószát. 🙂 Különösen az egyik karakter, Migi hangja zseniális, fantasztikus és megunhatatlan benne! 🙂

    Kedvelik 1 személy

    • A Kiseijuu-t mintha már valahol említettem volna, hogy majd meglesem, úgyhogy beletrafáltál!:) Nagyon azért nem izgat, mert a mangáját már kiolvastam, csak egy kis kíváncsiság, hogy mit tudnak vele kezdeni.

      MAL: de hát van olyan, hogy “favorite studio”, meg “favorite genre / years / types”, csak a MAL aloldal-szerűségén, a MALgraph-on: http://mal.oko.im/balaaz/fav,anime Bár ez “nem az igazi”, mert nem te állítod be, hanem a pontozásaid alapján (gondolom) automatikusan előállított lista.

      ÉÉÉS, tadám meglepetés: eltaláltad, vegyél lottót!:) Valóban leszarom a stúdiókat is általában.:) Persze van egy-kettő aminek hallatán már vannak reményeim és olyanok is vannak, amik hallatán már eleve aggódom… De azért volt abszolút kedvenc: a Ghibli személyében, csak belőlük már kicsit kiábrándultam – mindenesetre a MALgraph első helyre rakja a kedvenceim között – csak nem olyan hülye ez a program.:) De annyira jó sem, mert a harmadikra hozza a Madhouse-t, pedig értük nem vagyok oda annyira. Sok kitűnő cucc jött ki a kezük alól, sok amit szerettem, de voltak bőven nagy csalódásaim is tőlük. A 4. és a 7. helyen listázott még a Studio 4C meg a Bones – őket szeretem és nagyjából tudható, hogy mire lehet számítani tőlük, ha tudnak gyengébbeket is produkálni. Hát valahogy így… (Eddig egyébként csak a Ghibli volt, amitől mindent igyekeztem megnézni.)

      Kedvelés

      • Jesszumpepi, ha én ezt tudom! Nem vagyok statisztikáktól nyáladzó, de olykor el tudok velük molyolni. Ez pedig nagyon zsír! 😀
        Nemrég néztem azt is, hogy mennyire belekockultam az animékbe, basszus. 50 napomat elszúrtam rá! Durva, még úgy is, hogy azért a nagy shouneneket: DBZ-t, Inuyashat stb, aztán úgy általában a moviekat régen láttam, amikor még “ártatlan” voltam. 😀 Ja, a Ghibli nálam is toplistás, és hát nagyjából tényleg azok vannak még ott elöl, akikre számíthattam. 🙂

        Kedvelés

Hozzászólás