Ferber Katalin: A felkelő nap árnyéka /AA-archív

nejmed korábban írta: “Olvasta valaki “A felkelő nap árnyéka” című könyvet?… rózsaszín szemüvegen keresztül… Meg kíváncsi vagyok azoknak a véleményére, akik olvasták…”

Én olvastam… azután, hogy itt szóba hoztad! Rózsaszín szemüvegem mondjuk eddig sem volt sem Japánra (ebből a könyvből meg aztán főképp nem lett), sem a világra (bár lehet, hogy be kéne egyet szerezni). Kicsit tartottam a könyvtől: több, mint 200 oldal interjú, unalmas, százaz és széteső lehet gondoltam. Ehhez képest az eleje nagyon izgalmas és sodró volt! De nem Japán miatt, hanem Ferbertől magától. Aztán azért csak szétesett és kicsit vontatott, ismétlődő lett: nekem a harmada kb. elég lett volna. De azért nem bántam meg az elolvasását. Meg ajánlott számomra egy filmet is, amit biztos érdemes lesz megnézni: a Dodesukadent Kurosawa Akirától.

Bejegyzés eredeti helye és ideje: AnimeAddicts, 2009.04.04

Egy gondolat “Ferber Katalin: A felkelő nap árnyéka /AA-archív” bejegyzéshez

  1. Ajanlom figyelmebe mindenkinek a Ferber osszes muveit egy borkoteses, kulonkiadasu hangoskonyvben feldolgozo muvet, melynek cime: “Racionalitas es valosag: mindenki massaganak szellemi kalauza, a felkelo nap elarult arnyekanak szigetein beismert erdemeink sikereinek ara mellett, avagy az uton Fukushimaba senki sem beszelget Ferber Katalinnal ” cimu monumentalis kiadvanyt, Conchita Wurst es Veiszer Alinda erto tolmacsolasaban, mar angol es japan nyelven is!

    Kedvelés

Hozzászólás